Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.05.19. 16:57

Gulyással búcsúztak a bölcsészek

<p>Miskolc - Hivatalosan pezsgős ballagással, de tulajdonképpen egy vidám hangulatú kerti partival vettek búcsút a Miskolci Egyetem bölcsészhallgatói az egyetemi élettől, a diáktársaktól és oktatóiktól.&#160;<DIA alt="Pezsgős ballagás az Miskolci Egyetemen 2008.05.19." height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Pezsg__337_s_ballag_s_az_Miskolci_Egyetemen/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Pezsgős ballagás az Miskolci Egyetemen 2008.05.19." src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

Hivatalosan pezsgős ballagással, de tulajdonképpen egy vidám hangulatú kerti partival vettek búcsút a Miskolci Egyetem bölcsészhallgatói az egyetemi élettől, a diáktársaktól és oktatóiktól hétfő délután. Vagyis nem egészen, hiszen a szakdolgozat megvédése és az államvizsga még a fiatalok előtt áll. Kora délután az egyetem parkjában még csak a főszervezőket találjuk, de Nagy Ádámbölcsész valétaelnök megnyugtat bennünket, hogy legalább 80-100 hallgatót várnak a partira.

A babgulyáshoz valók már gondosan felszeletelve, felaprítva és felvágva várják, hogy bekerülhessenek a bográcsba, melyben legalább 60 liter ízletes leves rotyog majd. 

Lesz köszöntés

A szervezők az innivalóról is gondoskodtak, 8 rekesz sör, 2 rekesz bor és 4 rekesz pezsgő várja az érkezőket. Merthogy pezsgős köszöntés azért lesz. A hallgatók meghívták oktatóikat is, valamint a kari dékánt, dr. Fazekas Csabát, és reménykednek, hogy el is jönnek. A köszöntés után aztán evés-ivás, mulatás. „Ameddig bírjuk”, mondja Nagy Ádám. „Ez tulajdonképpen az utolsó nagy szabású bulink az egyetemi évek alatt.”

Holnap pihennek a bölcsészek, szerdától pedig gőzerővel készülnek az államvizsgára.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!