Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.09. 16:38

Vidám diáknapok a Bláthyban

<p>Miskolc - A Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolában a napokban zajlanak a már hagyományosnak tekinthető diáknapi események.</p>

A Bláthy Ottó Villamosipari Szakközépiskolában a napokban zajlanak a már hagyományosnak tekinthető diáknapi események. Ennek csúcspontja a pénteki diákigazgató választás lesz, melyet megelőz a látványos bemutatókkal tarkított kampány (tűzzsonglőr, aerobik, görkorcsolya, tűzoltó, rendőrségi bemutatók), az ilyenkor elmaradhatatlan tanár-diák mérkőzések, diszkó, könnyűzenei bemutatók és tréfás vetélkedők.

Autót építenek

A diáknapokhoz kapcsolódnak egyéb programok is: már lezajlott a Mátyás király korát felidéző történelmi vetélkedő, még megtekinthető Szabó Károlynak, az iskola nyugdíjas tanárának intarzia-kiállítása és Bánóczi Lászlónak - egykori bláthys diáknak - a fotókiállítása. "Korunk ifjú céhes legényei" címmel 6-6 tanuló és kísérő tanáraik tartanak majd élménybeszámolót, milyen a német illetve finn iskolarendszer, milyen a szakmai képzés, milyen élményekben volt részük. A tanulók 3-3 hetet töltöttek Bielefeldben és Jyveskule-ban szakmai gyakorlaton egy Leonardo-pályázat keretében.

S mindezek után a bláthysok várják még a külföldi – holland, német, olasz, szlovák és finn - diákokat, akikkel közösen egy elektromos autót építenek. Most érkezett el a munka a legérdekesebb részéhez, elkezdik összeépíteni az autót, melynek első példánya remélhetőleg kedden már működni is fog.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!