Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.11. 08:16

Sem sárga, sem piros - narancs

<p>Miskolc - Az alábbi levelet kaptuk, korábbi írásunkkal kapcsolatban, Kovács Attila<BR />meteorológustól, az Országos Meteorológiai Szolgálat Észak-magyarországi Regionális Központjának munkatársától.</p>

"A boon.hu-ra 2008. 04. 07-én fölkerült, valamint a másnapi Észak-Magyarországban Miskolcot sorozta meg a borsó nagyságú jég című, PT monogrammal megjelent cikkükkel kapcsolatban a következő helyreigazítást tesszük.

Cikküken a következő mondat jelent meg: "Sem sárga, sem piros jelzés nem jelzett előre, hogy hétfőn délután jégeső lehet térségünkben." A valóságban narancs színű riasztás volt érvényben régiónkra a Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján, amely a második legmagasabb kategória. A Szolgálat jóelőre jelezte a heves zivatarok kialakulásának lehetőségét, ugyanakkor a piros jelzés kiadása nem volt indokolt, a riasztási szint mértéke a bekövetkezett időjárásnak pontosan megfelelt.

A színek körüli félreértés a radarképen (ezek mérési eredményeken alapulnak, és a csapadékcellák intenzitását és mozgását mutatják) megjelenő színek és a riasztás fokozatának színe körül adódhatott."

Kapcsolódó cikk:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!