Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.20. 12:09

Nemzetközi szavalóverseny Kazincbarcikán

<p>Kazincbarcika Nagy érdeklődés mellett immár XIII. alkalommal rendezte meg az Egressy Béni Nemzetközi Szavalóversenyt április 18-án Kazincbarcikán a Dózsa György Úti Általános Iskolában a Kazincbarcikai Egyesületek Fóruma (KEF)</p>

A rendezők jközött volt még a Kazincbarcika és Vonzáskörzete Többcélú Önkormányzat Kistérségi Társulása, valamint az Egressy Béni Könyvtár, Kulturális és Sport Központ .

Legjobban szereplők

A rendezvény főszervezője Dienes Mária, a KEF elnöke volt. A 7-18 éves korosztály részére 10 kategóriában szervezték. A versenyre meghívást a területi elődöntőkön legjobban szereplő diákok kaptak, így az encsi körzet, a Kazincbarcika és környéke legjobbjai, valamint a határontúli területekről, így a szlovákiai Rimaszombat, Rozsnyó, Szepsi és Buzita környékéről jöttek versenyzők, továbbá Tornaalja vidékéről, Kárpátalja, a Vajdaság- Csantavér és térségéből érkeztek a szavalók.

A versenyen 175 versenyző vett részt, ebből 130 fő határontúli területekről érkezett. Részt vettünk a területi versenyek zsűrizésében is - jelentette ki Dienes Mária. A viadalon eredményesen szerepelt tanulók és felkészítő tanáraik értékes könyvjutalmat kaptak, valamennyi versenyző oklevelet vehetett át. A határontúli területekről érkezőket természetesen vendégül látták. Az eltelt évek bizonyítják: szükség van arra, hogy a legjobbak egy rendkívül színvonalas verseny keretében összemérjék tudásukat. A rendezvény lehetőséget teremtett az iskolák közötti kapcsolatok kiépítésére és szakmai tapasztalatcserére a különböző települések pedagógusai között.

B. Gy.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!