Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.04.23. 13:27

Fekete Péter - bemutató Egerben

<p>Mit jelent ma a Fekete Péterség? Ezt próbálja megfejteni az egri Gárdonyi Géza Színház. Eisemann Mihály - Zágon István – Somogyi Gyula örökzöld dallamait idézi fel Csizmadia Tibor rendezése.</p>

Olyan slágerek szólalnak meg, mint a Holdvilágos éjszakán, a Gyűlölöm magát, vagy éppen a címadó dal, a Fekete Péter öcsém, te kis ügyefogyott
Azonban a Gárdonyi Géza Színház nem egyszerűen felújítja a klasszikussá vált operettet, hanem azt mutatja meg, mit jelent ma, mit jelenthet a mi életünkben a Fekete Péterség. Mit jelent, ha valakinek olyan balszerencséje van, hogy arra akár részvénytársaságot is lehet alapítani? S mit jelent, ha egyszer csak ráébred az ember, hogy a pénz és a karrier mellett olyan dolgok is akadhatnak az életében, mint az ének, a tánc és a szerelem… - nyilatkozta a most pénteken, április 25-én, este 7 órakor kezdődő premier előadás kapcsán portálunknak Pilisy Csenge, az egri Gárdonyi Géza Színház sajtófőnöke.

Az egri Fekete Péter előadás közreműködői:
Dramaturg: Kőrösi Zoltán, a koreográfiát Barta Dóra, érdemes művész készíti. A díszlet Horgas Péter, a jelmez Kovács Andrea munkája, zenei vezető: Nagy Zoltán. Az előadás főbb szerepeit Görög László, Bozó Andrea, Hüse Csaba és Mészáros Sára játssza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!