Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.13. 11:55

Milyennek álmodják a miskolci Szent István teret?

<p>Miskolc - Eredményt hirdettek: több, igen nívós ötletet díjaztak. A Szent István tér rekonstrukciójára írtak ki pályázatot nemrégiben, itt látható néhány a látványtervek közül.&#160;<DIA width="900" height="700" alt=""><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Szent_Istv_n_t_r_l_tv_nytervek_2008_03_10_/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Szent István tér látványtervek 2008.03.10." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/terpalyazat-a-szent-istvan-terre.mpg/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Hétfőn hirdettek eredményt a Szent István tér rekonstrukciójára kiírt ötletpályázat kapcsán. Miskolc legfőbb tere a tét, jó esély van rá, hogy a díjazott pályaművek elemeinek felhasználásával szülessenek majd olyan tervek, amelyek belátható időn belül megvalósulnak. A látványtervek - melyeket most megismerhetnek olvasóink - az egyik nyertes építésziroda, a Studió Miskolc Kft. alkotásai.

A Pirity Attila vezette kft. 1990. október elsején alakult. Városrendezési tervező, statikai tervező, épületgépészeti elektromos-, és belsőépítész tervező alkotja a csapatot. Fő referenciáik oktatási épületek területén a miskolci gimnáziumok rekonstrukcióinak tervei. Öt nagyhírű, miskolci gimnázium bővítését, átalakítását, teljes felújítását tervezték. Az ipari épületek tervezése is erősségük. Amerikaiaknak terveztek Miskolcon egy 9 ezer négyzetméteres összeszerelő üzemet, a Borsodchemnek az évek alatt szinte "házi tervezőivé váltak". Szívesen foglalkoznak a nagyobb munkák mellett kis települések középületeivel is: falusi közösségi házak, művelődési házak, orvosi rendelők terveit készítették el.

Nézze meg a terveket!

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!