Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.05. 06:27

Irány a föld alá a miskolci Búza téren!

<p>Miskolc - Rettenetesek a közlekedési - és egyéb - viszonyok a Búza téren. Az Észak-Agorán vetődött fel legutóbb a kérdés: miért nem teszik ki onnan a buszvégállomást, -állomásokat? A főépítész másfajta tervekről beszélt nekünk. <A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/marad-e-a-buszpalyaudvar.wmv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" /></A></p>

Viszlai Józsefet, Miskolc főépítészét arról kérdeztük, mit akar, mit fog tenni a város az egyik legfőbb neuralgikus ponttal (jókora - fekete - pont), a Búza térrel.

Az Észak-Agorán (is) felvetődött: talán ki kellene onnan söpörni a buszvégállomásokat, mindjárt rendet lehetne csinálni.
Persze, melyik buszpályaudvar hol legyen, a város melyik részén, mennyiben nehezítené meg áthelyezésük az utazók életét? És még sorolhatnánk a kérdéseket.

Viszlai József azt szeretné, azt látja célszerűnek, hogy a pályaudvarok maradjanak a Búza téren. Nem ezen a Búza téren, mert ez tragédia. (Nem így fogalmazott, de amikor sorolta, mi minden van ott, benzinkutastól, egyebestől, és valami olyasmit mondott az újságíró, hogy ezek oda vannak górva, jóváhagyta a megállapítást.)

Szóval: a buszpályaudvar jó részét a föld alatt képzeli el. Nemcsak ő, hanem azok a tervek is, amelyek akkor születtek, amikor befektetőt kerestek a Búza tér rendbetételére. Mint tudjuk, rendbetétel nincs, „csak” a piac alakul át vásárcsarnokká.

Van érdeklődés – mondja a főépítész -, mármint olyan befektetői érdeklődés, amely arról szól, hogy normális legyen a Búza tér. Emlékeztetett rá, hogy három éve, egy vele folytatott északos beszélgetésen a piac volt a fő téma, és lám… Egyértelműen arra célzott, hogy most ezt, a közlekedés tarthatatlan helyzetét forszírozzuk, és remélhetőleg ezügyben is elmondható majd: „és lám…”

Mikor tudunk meg valami konkrétat? – kérdeztük a főépítésztől. A válasz: mihelyt felhatalmazást kap arra, hogy az információkat megossza a nyilvánossággal. De az biztos: a kérdés napirenden van.

- Szabados Gábor -

Kapcsolódó cikkek:

  • Ítéletet mondanak a miskolci Szent István térről
    A miskolci Szent István (Dísz) tér áttervezésére - valódi térré tervezésére - pályázatot írt ki a város. Nagy volt az érdeklődés. Döntés: pár napon belül.
  • Búza tér: három szakaszban
    Intenzív szakaszába érkezik a Búza téri piac ellátását biztosító közműrendszerek kiépítése. A Szendrey utcai szakasz megvalósítása három ...
  • Búza tér, Avasalja, Centrum
    Előkészületben van a Centrum mögötti területre szánt épület terve. A szolgáltatóházban kereskedelmi és vendéglátóipari egységek, irodák, valamint olyan ...

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!