Borsod-Abaúj-Zemplén

2008.03.18. 13:37

A szalonnaiak szerint nem a gyerek ölt

<p>Miskolc, Szalonna - Emberölés gyanújával hallgatott ki a rendőrség a napokban egy szalonnai fiút. Az eset tavaly óta tartja izgalomban a településen élő lakosságot.</p>

A 15 éves gyerek, amint azt már megírtuk, a lopást elismeri, de tagadja, hogy köze van ahhoz az emberöléshez, amely tavaly történt a Szendrő városához közeli községben. A fiú kihallgatása során elismerte, hogy november 10-én éjszaka behatolt a másnap elhalálozott 93 éves asszony családi házába, ahonnan különböző használati tárgyakat lopott el. A gyanúsított szabadlábon védekezik, letartóztatására nem tettek indítványt.

Nem hiszik...

A szalonnaiakat arról kérdeztük, hogy ismerik-e a gyereket? Hankó Gyula polgármester elöljáróban megemlítette, hogy a kiskorút azért nem ismeri, mert bár szalonnai, de Tornanádaskán él. "Úgy tudom, hogy a gyilkossággal kapcsolatos vád még nem egyértelmű. A hírek szerint nem biztos, hogy az idős asszony bántalmazás következtében halt meg. Többet sajnos én sem tudok..."

Van alibije?

Horváth Zsolt, kisebbségi önkormányzati képviselőt nagyon felkavarta a tavalyi tragédia. "Ismerem a gyanúsítottat, aki a tornanádaskai intézményben tanul. Tudom, hogy betöréssel is vádolják, de nem hiszek a bűnösségében. Az az érzésem, hogy nem ő tette, ismereteim szerint egyébként van alibije."

A Szalonnai Községi Sportegyesület elnöki tisztét Kertész Gyula tölti be. Szűkszavú volt, szerinte ugyanis még semmit nem lehet tudni. "Sokan és sokat beszélnek a faluban az ügyről. Közelebbről nem ismerem a fiút, akiről másokkal együtt én sem tudom elképzelni, hogy ilyen szörnyű tettre lett volna képes. Várjuk meg a vizsgálat végét, egyébként pedig csak a bíróság mondhatja ki a bűnösségét."

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!