Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.19. 23:27

Zöld lesz a kocsonya... fesztivál

<p>Zöld lesz a február végi kocsonya... fesztivál. Díszvendég a Bükki Nemzeti Park és Tiszacsege. <A href="/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-siker-es-a-beka/cn/boon-news-em_01-20071219-070422"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B></B>A siker és a béka</A>&#160;<dia width="850" height="630" alt="Zöld lesz a kocsonya... fesztivál 2007.12.19."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Z_ld_lesz_a_kocsonya____fesztiv_l_2007_12_1/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Zöld lesz a kocsonya... fesztivál 2007.12.19." /></a></dia><br /> &#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-kocsonya.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Tehát: nem a kocsonya lesz zöld – Isten ments! – hanem a fesztivál. A miskolci kocsonyafesztivál.
Hogyan, mitől és miért? Erről (is) szólt a szerda esti sajtótájékoztatón a

szervező Több mint legenda Közhasznú Alapítvány nevében Rózsa Edit.
2008 a Föld nemzetközi éve, a kétéltűek és hüllők éve, és a világ állatkertjeinek szövetsége mindezeken túl még a békák évévé nyilvánította. Ez éppen elég apropó ahhoz, hogy a békás-kocsonyás fesztivál „becsatlakozzon” azon rendezvények sorába, amelyek a környezet-, a természetvédelem fontosságára hívják fel a figyelmet.

Fodor Gábor is

A sajtótájékoztatón ott volt a februári fesztivál egyik díszvendégének, Tiszacsegének a polgármestere, Jónás János, a másiknak, a Bükki Nemzeti Parknak pedig a vezetője, Duska József.

Rajtuk kívül, mások mellett Káli Sándormiskolci polgármester, Fedor Vilmos alpolgármester, Nagy Imre, az Észak-magyarországi Regionális Idegenforgalmi Bizottság elnöke, Szabó György, az Észak-magyarországi Regionális Területfejlesztési Tanács elnöke.

Néhány a zöld programokból: előadások (mások mellett Fodor Gábortól és Gyulai Ivántól), kiállítások, standok, túra, filmvetítés, biopiac, békaismeret-bővítés, találkozás a bükkszentkereszti füvesemberrel, Szabó Gyuri bácsival... És nagyon, de nagyon bemutatkozik a két díszvendég.

- Szabados Gábor -

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!