Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.20. 12:12

Tiszalúc: bútor, ruha, egyforintos

<p>Az Észak által a közelmúltban folytatott, 1-es és 2-forintosok gyűjtése révén gyarapodó adomány-akció (felhasználva az előző segítségnyújtásból „megmaradt” összeget is) a továbbiakban a néhány napja otthonát vesztő tiszalúci család megsegítésére folytatódik.&#160;<DIA alt="Leégett az otthonuk, segítséget kérnek 2007.12.17." height="630" width="850"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Le_gett_az_otthonuk__seg_ts_get_k_rnek_2007/index.shtml , SERIE ,850,630)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Leégett az otthonuk, segítséget kérnek 2007.12.17." src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA></p>

A lapunk által a közelmúltban folytatott, 1-es és 2-forintosok gyűjtése révén gyarapodó adomány-akció (felhasználva az előző segítségnyújtásból „megmaradt” összeget is) a továbbiakban a néhány napja otthonát vesztő tiszalúci család megsegítésére folytatódik.
Kóródiék, mint az elmúlt napokban írtunk róla, múlt pénteken maradtak fedél nélkül, pontosabban azóta kénytelenek a nagyszülőknél meghúzni magukat, miután családi otthonuk leégett. Az is ismeretes lehet már olvasóink előtt, hogy a kétgyermekes família számára a helyi önkormányzat kétmillió forintos kedvezményes hitelt szavazott meg, amit információink szerint hamarosan kézhez is kapnak, s megkezdődhet a Lenke utcai ház kármentése, lehetőség szerinti újjáépítése.
Máshonnan is gyűlnek időközben a pénzadományok, mint az édesanya, Krisztina lapunknak csütörtökön elmondta, Tiszalúc több pontján, boltokban gyűjtődobozok találhatók, várva a segítőkész falubeliek felajánlásait, a takarékszövetkezetben bankszámla nyílt erre a célra.
Vannak, akik közvetlenül náluk jelentkeznek, több tüzépes például, akiknek a hozzájárulása majd a legett falak, illetve tető helyreállításakor jöhet jól, továbbá miskolci boltosoktól már kaptak gyermek- és felnőttruhákat (hiszen szinte minden ingóságuk odaveszett a tűzben), aztán bútort, illetve cserepet is várnak többektől. Mint Krisztina mondja, kiderült számukra, hogy „milyen sok jó ember él a környezetükben”.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!