Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.18. 12:00

Kerekesszékest loptak meg az áruházban

<p>Miskolc - Olvasónk egy nagy miskolci bevásárlóközpontba indult a lottózóba kerekesszékkel, álmában sem gondolta volna, hogy visszaélnek helyzetével és meglopják... <A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/vari_ci_k_gyereklop_sra.pdf"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /></A>&#160;<A href="http://apps.boon.hu/download/emtippek/vari_ci_k_gyereklop_sra.pdf"><B>Variációk gyereklopásra</B></A> [.pdf - 78KB]</p>

Délelőtt lottózni indultam az egyik miskolci bevásárlóközpontban található szerencse "sarokba". Jönnek az ünnepek, így embertömeg is találtatik az "előcsarnokban".

Kiveszek megfelelő szelvényeket, és próbálok egy olyan helyet keresni a közlekedők, ácsorgók között, ahol nyugodtan ixelhetek, hiszen a kialakított pult a szerencse sarokban nem "bénabarát". (könyökölve jól lehetne mellette enni, sörözni :-) ) Jönnek - mennek a népek, én meg ide gurulok fél métert, oda gurulok fél métert.

Töltögetek, miközben úgy érzem valami hibádzik. Hátra fordulok, és a kb 1 méterre mellettem, de én háttal ülve a padon három csövest pillantok meg. A felém közeli éppen egy fura mozdulattal hajol vissza ülőhelyzetbe. Nyúlok a kerekesszékem háttámláján kialakított zsebbe jobb kezemmel, érzem a mobilom megvan. Beadom a lottóm és igyekszem a parkolóba autómhoz, amivel természetesen nem tudtam mozgássérülteknek fenntartott helyre beállni. Bedobálom a kocsiba a cuccaimat, és sajnos rossz szokásomból adódóan nyúlok a cigarettámért, amit szintén a szék hátulján kialakított zsebben tartok.

NINCS.

Ekkor rádöbbentem a fura mozdulat mikéntjére. Megloptak! Elindultam vissza az áruházba, "barátaim" éppen akkor gyújtottak rá szerzeményükre. Egészségükre! Elgondolkodom. Millió ember jön-megy. Senki nem látta a dolgot? Ennyit érünk egymásnak? Eddig sem nagyon szívleltem a csöveseket, és most már utálom is őket, és lehetőségemhez mérten ezt jelezni is fogom.

DE!

Hol vannak a biztonsági őrök? Biztonsági őrök? Tudnának valaki után 200 métert szaladni? Mit felügyelnek? Ha a kisnyugdíjas a sorok között megeszik egy zsömlét és nem fizeti ki? Őt karon fogva demonstrálják a hatalmasságukat? És hol vannak a rend őrei, hogy nyugodtan készülhessenek az emberek az ünnepekre?

Én azt hiszem a mai esetből tanultam. Eddig sem szívleltem az ünnepeket, hiszen az emberek mindent félre téve, és mindenkin átlépve, tiporva költenek minden drága, vagy éppen gagyi dologra. Én pedig azt hiszem másra fogom bízni a karácsonyi ajándékok megvételét, mert nem szeretném hogy ilyen vagy hasonló rossz élményeket tapasztaljak.

Ja igen. Egyébként pedig köszönetet mondok a csövesnek, hiszen sokkal többet veszíthettem volna, ha a telefonomat emeli el.

Tisztelettel és most mivel Advent első gyertyáját gyújtjuk, sok szeretettel mindenkinek.

-braun-

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!