Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.12.03. 17:29

Fegyelmi vár a két szerencsi hivatalnokra

<p>Szerencs - Fegyelmi vizsgálatot indít Szerencs polgárestere a hivatal két alkalmazottja ellen, akik - összeférhetetlen módon - funkciót vállaltak a városban szalmaerőművet építő BHB Hőerőmű Zrt.-ben. <A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/szerencsi-nyilatkozat-eromu-ugyben/cn/boon-news-em_01-20071005-030639"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>Szerencsi nyilatkozat</B></A></p>

Dr. Bíró László, Szerencs város címzetes főjegyzője és Csanádi Béla, a városfejlesztési osztály vezetője a városban szalmatüzelésű erőművet építő BHD Hőerőmű Zrt. felügyelő bizottságában illetve igazgatóságában tisztséget vállaltak a nyár folyamán. A tényről – és arról, hogy a tisztségek nem összeférhetetlenek – a megválasztást követően tájékoztatták a polgármestert, de korábban ugyanígy nyilatkoztak a BHD Hőerőmű Zrt-nek.

„Amikor számomra is kiderült, hogy a tájékoztatás nem felelt meg az érvényben lévő összeférhetetlenségi jogszabályoknak, felhívtam figyelműket az összeférhetetlenség megszüntetésére – idézte fel a történteket a alpolgármester. – Mint elmondták, már intézkedtek az összeférhetetlenség feloldásáról és lemondtak a cégnél vállalt tisztségükről.”
Mindezek ellenére a következő testületi ülésen a körülmények tisztázására és a felelősség megállapítására fegyelmi vizsgálatot kezdeményez a polgármester asszony, aki egyúttal hangsúlyozta, hogy a társaság által Szerencsen építendő szalmatüzelésű erőmű építési engedélyeztetése nem a szerencsi építési hatóság adta ki, hanem az erre illetékes Magyar Kereskedelmi Hatóság. E tárgyban végzett főügyészségi vizsgálat megállapította, hogy az engedélyezési eljárás törvényes volt.

Mint megtudhattuk, hogy a BHD Zrt. megerősítette, hogy továbbra is igényt tart az igazgatóságba és a felügyelőbizottságba – a beruházás megvalósításáig – a város képviseletére. Erről az önkormányzat alapos vizsgálódás után később dönt.
Sz. B.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!