Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.26. 06:53

Sztrájkra sztrájk

<p>Alig hevertük ki az egyiket, itt van a következő sztrájk.<BR /><STRONG>Szaniszló Bálint jegyzete.</STRONG></p>

Múlt héten a vasutasok és tanárok és még ki tudja még, kik tilatkoztak előbb munkabeszüntetéssel, aztán tüntetéssel, kedden pedig – amennyiben hétfő délután 4 óráig valami csoda folytán nem születik megegyezés – a volánosok – köztük a megyénkbeliek – függesztik fel két órára a munkavégzést.

Évekkel ezelőtt nem kellett sokat kérdezősködni, hogy tudjuk, miért sztrájkolnak az éppen elégedetlenek, hiszen zömében a béremelések idején voltak ilyen akciók és a cél a munkáltató által felajánlottnál magasabb fizetésemelés kiharcolása. Ez érthető volt és a civil ember is azt mondta rá különösebb lamentálás nélkül, hogy megérti, még ha nem is támogatja.

Mostanában egyre bonyolultabb és a civil ember számára nehezebben megfejthető sztrájkcélok fogalmazódnak és egyre több a szervezet, amely a sztrájkkal való fenyegetést, mint érdekérvényesítési módot választja, mert erre kényszerül. Nehéz igazságot tenni és éppen ezért előfordulhat, hogy a „kívülálló” ember számára nehezebb megemészteni a helyzetet, például hogy reggel hiába várja a vonatot, vagy – mint kedden – a Volán-buszt...

- Szaniszló Bálint -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!