Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.24. 18:12

Egy kupica olivaolaj reggelre

<p>Boris László mesterszakács (is) állandó szereplője az egészségshow-turnénak, amely szombati állomása a miskolci városi sportcsarnok volt.&#160;<dia width="850" height="630" alt="Miskolci SZ.É.P. Szombat, 2007.11.24."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Miskolci_SZ___P__Szombat__2007_11_24_/index.shtml , SERIE ,850,630)"><img src="http://apps.boon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Miskolci SZ.É.P. Szombat, 2007.11.24." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-BudaiBernadett-video_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/flv-BodnarJudit-video_flv.flv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Hevesi Tamás „melegítette be” a közönséget, beszélt a Miniszterelnöki Hivatal által életre hívott programról, annak céljáról. És – többek között – arról, mit tesz ő az egészségéért. (Például vegetáriánus.) Felelősek vagyunk önmagunk és mások egészségéért, a betegségek megelőzéséért – e gondolat jegyében telt a nap. Számos betegség megelőzhető, kivédhető, ha idejében felismerik-felismerjük. Ebben segítenek a szűrővizsgálatok, és, hogy éljünk a lehetőséggel, azt reklámozta és reklámozza a nagyszabású, országjáró rendezvény.

Nos, Hevesi Tamás egyik beszélgetőpartnere a színpadon Boris László volt, aki a szavak után bemutatót tartott: egészséges salátákat és szendvicseket készített, receptjüket természetesen megosztva a közönséggel. Két tudnivaló a sokból: kezd „divatba jönni” a hajdinás kenyér, ami jó dolog, mert gazdagítja az egészséges kenyerek választékát. És egy érdekesség: amikor Görögországban, a magyar követségen volt szakács Boris László, azt tapasztalta görög barátainál-ismerőseinél, hogy reggelente felhajtanak egy kupicát saját olivaolajukból. Egészségükre!

Egy későbbi színpadi „produkció” volt Budai Bernadettnek, Szűcs Erika alpolgármesternek, Káli Sándor polgármesternek és a rendezvény arcainak – Hevesi Tamásnak, Dobó Katának, Karsai Zitának, Czene Attilának a szűrése.

A szűrések, vizsgálatok, tanácskérések és –adások, bemutatók, gyerekfoglalkozások, prospektusosztások, színpadi beszélgetések mellett része volt a SZ.É.P. Szombatnak a véradás lehetősége is. Sokan éltek vele, köszönet nekik.

És köszönet a Földes Ferenc Gimnázium és a Herman Ottó Gimnázium azon diákjainak, akik két héten át „toboroztak” résztvevőket erre a szombatra. Személyes meggyőzéssel, plakátolással agitáltak, hogy menjünk el megvizsgáltatni magunkat.

Hamarosan jön Palcsó Tomi, Caramel és Bartók Eszter.

Kapcsolódók:


 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!