Borsod-Abaúj-Zemplén

2007.11.26. 08:30

Az természetes, hogy folyik a víz...

<p>Nagyszabású biztonsági napot tartottak a közelmúltban az ÉRV Zrt. II. sz. telephelyén. Természetes, hogy megnyitjuk a vízcsapot és ott a víz, de azt vajon tudjuk-e, mekkora apparátus dolgozik éjjel-nappal ezért?&#160;<A href="http://www.boon.hu/hirek/im:boon:newspaper-emtippek/cikk/a-vizgazdalkodasi-torveny/cn/boon-news-em_01-20070919-010509"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/download.png" width="13" border="0" /><B>A vízgazdálkodási törvény</B></A> [.pdf - 243KB]</p>

Mármint hogy ez természetes legyen. Hazánk egyik legnagyobb szolgáltató cége éves szinten 30 milló forintot költ a vagyonvédelemre. Folyamatosan dolgozik a vízbázisok tisztaságáért, ami adott esetben a fémtolvajok elleni küzdelmet jelenti.
Kovács Zsolt vezérigazgató elmondta, hogy egy hónappal ezelőtt egész Bélapátfalva ivóvízellátása veszélybe került egy rongálás miatt.
Hogy a lakosság ebből semmit ne vegyen észre, a laborvizsgálatok lezárultáig Mónosbélről szállították az ivóvizet. Szerencsére a szennyezés jóval az egészségügyi határérték alatt volt a rongálás után is, így még aznap helyreállt a rend ivóvízfronton Bélapátfalván.

Polgárőrök védik

Az ország egyik legértékesebb vízbázisát, a lázbércit pedig hamarosan polgárőrök védik majd.
Térfigyelő kamerákat szerelnek fel az objektumra és szervezett formában védik az értékeket és a környezet tisztaságát. A Lázbérci-víztározó 200 ezer ember, többek között Ózd és környéke vízellátását biztosítja.
A biztonsági nap mindenre kiterjedt. A társaság 108 gépjárművét felkészítették a téli közlekedésre és a rajtuk dolgozó 300 munkatársnak mindenre kiterjedő előadásokat tartottak, többek között az alkoholfogyasztás autóvezetésre gyakorolt hatásáról.Az ÉRV Zrt. gépjárművei több millió kilométert futnak egy év alatt.

B. Gy.

Kapcsolódó cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!