boon-sportoldal

2008.04.14. 19:11

Idő előtt feladta a Hódoscsépány!

<p>Ózd-Hódoscsépány - Szombaton a Borsodszirák ellen utoljára lépett pályára a Hódoscsépány. Másfél évvel azután, hogy még NB III-as terveket is dédelgettek a klubnál, most nincs semmi.</p>

Anyagiak híján a felnőtt csapat kénytelen volt visszalépni a megyei II. osztály északi csoportjából. Nyolc forduló van hátra az idényből, de az együttes nem folytatja. Nyilván ennek megvan az oka, amely elsősorban a "piszkos" anyagiak körül keresendő.

Kevés a forrás

- Jelenleg derékig ér a baj, ha tovább folytattuk volna, akkor nyakig süllyedtünk volna a gondban – vetítette előre Varga Miklós, a Hódoscsépány ügyvezetője. – Az önkormányzattól a tavalyi esztendőben is kevesebb támogatást kaptunk, mint amennyi a normális működéshez kellett volna, idén pedig tovább csökkent a ránk szánt pénz. Vannak ugyan egyéb, kisebb forrásaink, de annyira nehéz helyzetbe kerültünk, hogy meg kellett lépni ezt a szomorú döntést. Szívszaggató erről beszélni, hiszen az elmúlt években egy jó kis csapatot építettünk föl, a Magyar-kupában és a Megyei I. osztályban is komoly eredményeket értünk el. Most azonban be kell látni: nincs tovább.

Varga Miklós ugyanakkor morális gondokról is beszélt. Amikor már látszott, hogy anyagi problémák lesznek, az természetesen a csapat hozzáállására is kihatott. Az elmúlt hetekben már éppen, hogy ki tudott állni a Hódoscsépány, ezért nem lehet azon csodálkozni, hogy folyamatosan vereséget szenvedett a Tokár Béla irányította gárda. A bennmaradást azonban így is könnyedén teljesíthette volna a csapat, de az ügyvezető szerint az egyenes beszédnek van értelme. Nem ámította tovább a fiúkat, bejelentette a szomorú tényt.

A fiatalok maradnak

- A klub nem szűnik meg, az utánpótlással tovább foglalkozunk abból a félmillió forintból, amelyet az önkormányzat ránk szánt – folytatta Varga Miklós. – Tehetségesek a gyerekek, ezért nem szeretnénk szélnek ereszteni őket. Felnőtt vonalon, ha minden úgy alakul, akkor ősszel elindulunk a körzeti bajnokságban, és igyekszünk ismét felépíteni valamit, ami részben rajtunk kívül álló okok miatt most összedőlt. Ha minden az elgondolásainknak megfelelően alakul, akkor három év múlva visszajuthatunk oda, ahonnan most kénytelenek voltunk visszalépni. Ugyanakkor ha a klubunk bármely vállalkozónak felkeltené az érdeklődősét, szívesen látunk bármilyen segítséget, támogatást.

A sok nagy csatát megélt csépányi pálya tehát felnőtt szinten nélkülözni kénytelen. A játékosok szögre akasztották a cipőt, a lakosságnak pedig a területen egy szórakozási lehetőséggel tovább csökken a programok száma. Remélhetőleg csak átmenetileg, hátha sikerül a vezetésnek orvosolni az anyagi válságot.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!