boon-sportoldal

2008.03.18. 18:21

Álomszerű KBSC-negyedóra

<p>Első meccsét játszotta&#160;kedden délután a Magyar Kupa negyeddöntőjében a Kazincbarcikai SC és a Budapest Honvéd.&#160;<DIA alt="" height="700" width="900"><A onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/Kazincbarcika____Budapest_Honv_d_2008_03_18/index.shtml , SERIE ,900,700)" href="about:blank"><IMG height="13" alt="Kazincbarcika - Budapest Honvéd 2008.03.18." src="http://www.haon.hu/bilder/icons/kamera.png" width="13" border="0" /></A></DIA>&#160;<A href="http://video.boon.hu/members.boon_szerkesztoseg/KBSC-Honved.wmv/viewer.html" target="_blank"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></A></p>

Minden azt vetíti előre, hogy ebből a párharcból az NB I-es fővárosiak kerülnek a legjobb négy közé: ugyanis mellettük szól a múlt, az eredmények, a körülmények, a háttér, az állomány... De ez mind nem számít, csakis az, hogy a pályán lévő tizenegy-tizenegy futballista milyen teljesítménnyel rukkol ki a kétszer kilencven (?) perc alatt. A másodosztályban szereplő Bányaiék már bizonyítottak a kupában, elérték azon célt, hogy a klub országosan ,,szem előtt van", beszélnek róla. És - nem túlzás - káprázatosan kezdték a barcikai ,,odavágót", hozzáállásukkal alaposan meglepték az önmagát csak kereső kispestieket. Tulajdonosuk, a fedett lelátó alatt ücsörgő George F. Hemingway törölgethette a szemét, amikor a KBSC-sek egymásután alakították ki helyzeteiket, melyek közül kettőt értékesítettek is (a második megérdemelt tizenegyes volt). Valami álomszerűen indult az első negyedóra borsodi szempontból, ha telhetetlenek akarnánk lenni, mondhatnánk: miután hasonló volt a forgatókönyv a REAC, illetve a Diósgyőr ellen is (kétgólos előny), ezt várták a hazai drukkerek. A piros-feketéket elkísérők közül néhányan annyira elégedetlenek voltak, hogy a kerítésükön áthatolva megpróbáltak kispadjuk felé menni, és elmagyarázni Supka Attilának, ,,hogy ez így nem", de a biztonságiak a helyükön voltak.

Még veretlenek

A második félidőben a KBSC-nek inkább már a védekezés jutott osztályrészül, Dobosék átvették az irányítást, s sikerült is egyenlíteniük. Annyi erő azonban maradt Hanászékban, hogy megóvják kapujukat az újabb találattól, így továbbra is elmondhatják magukról: még nem kaptak ki az MK 2007/2008-as sorozatában. Hogy mi a tanulsága ennek a mérkőzésnek? A barcikaiak számára az, hogy akarattal lehet ellensúlyozni a magasabb osztályú ellenfél tudását, a Honvéd számára pedig az, hogy a kupában sem elég a ,,félgőz" egy NB II-es csapattal szemben. Bár jobb pozícióban a továbbjutást illetően Filóék vannak, azért még nem olyan egyértelmű, hogy a fővárosiak kerülnek a négy közé. Ha az az első tizenöt perc megismétlődik a jövő heti visszavágón a Bozsik-stadionban is, újra melege lesz Tóth Ivánnak és társainak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!