boon-sportoldal

2007.11.30. 15:01

Nyíregyházi 15 éves a rali világbajnokságon

<p>A hazai gyorsasági autósport legfiatalabb versenyzője Lendvai István, vagy, ahogy mindenki ismeri, Pistike egy igazán különleges lehetőséghez jutott a Suzuki Motorsport európai képviseletének köszönhetően.</p>

A Gyorsasági OB 2007-es Suzuki Swift Kupájának abszolút 7. helyezettje az év folyamán többször is ott volt a dobogós helyezések közelében és nagyszerű részeredményeket produkált.

Azt talán kevesen tudják, hogy a még csak 15 esztendős fiatalember már a Suzuki Kupán kívül is nagyon komoly versenyzői múlttal rendelkezik. 2001-óta már számtalan szlalom és rallye sprint jellegű versenyen indult és szerzett győzelmeket, míg az idén a Suzuki Swift Kupában is szerencsét próbált.

Most a Suzuki Sport egy olyan lehetőséget ajánlott fel neki, hogy a rallye világbajnoki sorozat történetének legfiatalabb indulójaként rajthoz állhat a hétvégi Wales Rally GB-n a 2007-es VB záró futamán.

Egészen pontosan nem a teljes versenytávon,  - hiszen Pistikének egyelőre még nincsen jogosítványa, így csak zártpályás versenyeken indulhat - , hanem „csak” a verseny szuperspeciál szakaszán. A szuperspeciált Cardiff-ban, a Millenium Stadionban rendezik meg szombaton este.

NÉVJEGY
Lendvai István, Pistike
Született: 1992. július 18. Nyíregyháza
Lakhely: Nagykálló
Foglalkozása: A Korányi Frigyes Gimnázium angol-informatika 9. osztályos tanulója.
Versenyautó: Peugot 205 GTI
Álomautó: Suzuki Ignis Super 1600
Mazda 323 GT-R

Mivel a rallyhoz természetesen navigátor is kell így Pistike és apukája - aki egyben menedzsere is - a rally VB világában talán jelenleg legjáratosabb hazai személyt kérték fel erre a feladatra. A jelenleg televíziós műsorvezetőként, újságíróként dolgozó Répa Kata hosszú évekig versenyzett navigátorként a hazai bajnokságban és már közel hét éve járja a rally VB futamait.

A nem mindennapi páros egy gyári fejlesztésű N csoportos Suzuki Swift-el teljesíti majd a szuperspeciált. Az N csoportos kisautókkal a vb futamok keretén belül rendezett márkakupa a Suzuki Motorsport versenyzői utánpótlás nevelését szolgálja, ahonnan később a gyári JWRC és WRC pilóták is kikerülhetnek majd.

Pistike indulási lehetősége is ennek az üzenetét hordozza, hiszen vélhetően jelenleg ő a legfiatalabb versenyző a világon, aki hivatalos versenysorozatban felnőttek között versenyez a Suzuki márka valamelyik típusával.

Cél: A jogosítvány megszerzéséig (2009) több, mint 100 versenyen való eredményes szereplés. A sok versenyen szerzett tudás birtokában a hazai Rally bajnokságon a lehető legjobb helyezés.

Kedvencek

Versenyautó: Peugot 205 GTI, Suzuki Swift
Hazai versenyző:Janika, Bútor Robi
Külföldi versenyző: Carlos Sainz, Petter Solberg
Zene:AC/DC
Film: Borat
Kaja: tésztafélék, kínai
Ital: Ice-tea
Időtöltés: bringa, motor, számítógép, RBR

- Juhász-Léhi István -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!