BOON - Sport - DVTK

2019.01.17. 09:50

Lipták ráfaraghat, hogy gyanúsítgatta a sporit

Győr - Első fokon Kassai megnyerte a Lipták elleni pert, de még lehet fellebbezni.

Győr - Első fokon Kassai megnyerte a Lipták elleni pert, de még lehet fellebbezni.

A Győri Törvényszéken első fokon Kassai Viktor játékvezető nyerte meg a Lipták Zoltán ellen indított személyiségjogi pert. A játékvezető azért kért bírósági tárgyalást, mert Lipták az MLSZ tárgyalásán azzal vádolta meg, hogy rasszista kifejezést tett DVTK-s játékostársára – számolt be róla az nso.hu. Az ítélet ellen fellebbezhetnek, ezért még nem jogerős.

A Győri Törvényszék megállapította, hogy a labdarúgó játékos megsértette a játékvezető jó hírnévhez való jogát azzal, hogy a Magyar Labdarúgó Szövetség fegyelmi bizottsági tárgyalásán valótlanul híresztelte, hogy a játékvezető a 2017. áprilisi Diósgyőr–Vasas bajnoki labdarúgó-mérkőzésen rasszista kijelentést tett színes bőrű csapattársára. A bíróság a személyiségi jogsértés megállapítása mellett 400 000 forint összegű sérelemdíj megfizetésére kötelezte az alperest a játékvezető felperes részére” – áll a Törvényszék honlapján.

A diósgyőri labdarúgók szerint a 2017. április 29-én lejátszott Diósgyőri VTK–Vasas bajnokin rasszista szavakat használt Kassai Viktor. A Mezőkövesden lejátszott mérkőzés 74. percében Kassai kiállította Liptákot – a játékvezető szerint a DVTK futballistája megütötte az angyalföldiek légiósát, Felix Burmeistert (utóbbi később a televízióban megerősítette az ütés tényét). Liptákot az MLSZ fegyelmi bizottsága is bűnösnek találta, és öt bajnokitól eltiltotta.

A per tavaly februárban kezdődött, s tavaszi, majd őszi meghallgatásokkal folytatódott. Szerdán első fokon ítéletet hirdettek, ami Kassainak kedvezett.

Indokolásában a törvényszék kiemelte, hogy Lipták nem tényt állított a fegyelmi tárgyaláson, hiszen nem volt közvetlenül fültanúja az állítólagosan elhangzott rasszista megjegyzésnek, hanem a Patrick Mevoungou-tól hallottakat híresztelte nagy nyilvánosság előtt.

HBN


[related-post post_id="3690305"]

[related-post post_id="3468185"]

[related-post post_id="3467120"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!