Bocskaikert hírei

2017.08.07. 13:30

Bocskaikertben érték a nyugalom és a csend

Bocskaikert - Egyre vonzóbb lakóhely Bocskaikert, sok az ideköltöző, a lakosság száma folyamatosan emelkedik.

Bocskaikert - Egyre vonzóbb lakóhely Bocskaikert, sok az ideköltöző, a lakosság száma folyamatosan emelkedik.

1993-tól Bocskaikert lakossága megháromszorozódott – tudtuk meg Baloghné Kiss Judit jegyzőtől. A lakosság száma ma már eléri a 3 ezer 300 főt. Évente átlagosan 40 gyermek születik, jelenleg 31 kismama van a faluban. A település lakosságszáma szerencsére folyamatosan emelkedik, családi- és társasházak épülnek, mivel leginkább gyerekes családok költöznek ki a megyeszékhelyhez közel lévő Bocskaikertbe. Ez érezhető az óvodánkban is, mivel egyre többen iratkoznak be az intézménybe.

Bocskaikertet joggal nevezik „alvóvárosnak” is, mivel a lakosság jelentős része Debrecenbe jár dolgozni. A nagyváros közelsége azonban nem jelenti azt, hogy Bocskaikertbe ne szeretnének munkahelyteremtő vállalkozásokat csábítani.

Természetesen csak olyanokat – fogalmazott Szőllős Sándor, Bocskaikert polgármestere – amelyek nem zavarják az ott élők nyugalmát, illetve, aminek következtében Bocskaikert nem veszíti el csendes, falusias, rekreációs jellegét. Nemsokára meg fog épülni egy állatorvosi rendelő, és egy mosoda is. Az utóbbira egy vállalkozó pályázatot adott be, és ha nyer, akkor épül csak fel a létesítmény.

HBN–ÁA

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!