Biztonságos, jól felszerelt játszóterek épülnek Debrecenben

Akt.:
Biztonságos, jól felszerelt játszóterek épülnek Debrecenben
© Illusztráció: Matey István
Debrecen – Három új, európai uniós szabványoknak megfelelő játszóteret építenek ebben az évben.

A helyszínek kiválasztásánál fő szempont volt, hogy olyan helyen történjen a beruházás, ahol korábban még nem volt, és a közelben sem található másik játszótér – válaszolta a Napló kérdésére a polgármesteri hivatal.

Az említett kritériumokat figyelembe véve a csigekerti, az epreskerti és a Júlia-telepi városrészekre esett a választás. A Mikepércsi út szervízútján (Epreskerti Általános Iskola mellett), a Kiss Ernő utcában, valamint a Kard utcában megvalósuló beruházások teljes mértékben önkormányzati forrásból valósulnak meg, mintegy 15 millió forintból.

Lesz homokozó is

A játszóeszközök környezetbe illőek, esztétikusak lesznek, továbbá a terek több gyermek korosztály számára is használható, biztonságos játékokat tartalmaznak majd. Az egyenként mintegy 200-250 négyzetméteres területeken többek között lesz kombinált játszóvár csúszdával, mászóhálóval, négyüléses hinta, rugós játékok és homokozó felület.

A játszótereken padok és hulladékgyűjtők is helyet kapnak, az árnyékolás érdekében pedig lomhullató díszfákat telepít az önkormányzat.

HBN