Sport

2013.10.18. 15:43

Három debreceni az ifjúsági kéziválogatottban

Debrecen - Három egykori debreceni sportiskolás fiatal kapott helyet a spanyolok ellen készülő magyar férfi ifjúsági kézilabda válogatottban – tájékoztatta a Debreceni Sportcentrumot a korosztályos együttes technikai vezetője, Hargitai Gábor.

Debrecen - Három egykori debreceni sportiskolás fiatal kapott helyet a spanyolok ellen készülő magyar férfi ifjúsági kézilabda válogatottban – tájékoztatta a Debreceni Sportcentrumot a korosztályos együttes technikai vezetője, Hargitai Gábor.

A kapus Boros Tamás, a beállós Jóga Norbert és az irányító Juhász Ádám így pályára léphet a várva várt november 2-i, „magyar-spanyol napon”, a felnőtt meccs előtt.

A három tehetséges, 17 éves fiatal Dobszai Jenő 1996-os születésű fiúkból álló együttesében, a DSC-SI-ben nevelkedett. Igazi aranykorosztály volt az övék, hiszen egy 2010-es országos bajnoki bronzérem mellett két arany is a nyakukba került. A csapat - a már akkor is kiemelkedő tehetségű Boros-Jóga-Juhász trióval a soraiban- 2009-ben és 2011-ben magyar bajnoki címet ünnepelhetett.

A tehetséges fiatalok 2012-ben Tatabányára igazoltak, ahol az élvonalbeli együttes korosztályos csapatában folytatták pályafutásukat. Sőt! Már a felnőtt együttesben is bemutatkozhattak. Most a magyar ifjúsági válogatott színeiben szurkolhatunk nekik november 2-án.

Dobszai Jenő, a srácok egykori edzője így nyilatkozott a szép sikerről: „Le vagyok nyűgözve! Tényleg! Azért hívott jó időpontban ezzel a kiváló hírrel, mert Boros Tomival épp tegnap előtt beszéltem, említette, hogy a válogatott ’közelében’ van. Illetve ebben a pillanatban néztem a Tatabánya felnőtt csapatának legutóbbi nemzetközi kupameccsét, ahol Juhász Ádám bolondította meg a védőket és lőtt gyönyörű gólt. Jóga Norbit csak most tudtam meg, de hát, felhőtlen az örömöm és nagyon büszke vagyok. Nem magamra, a gyerekekre! Úgy tudom, hogy a felnőtt válogatotthoz hasonlóan az ifik is itt edzőtáboroznak egy hetet, és feltétlen meg fogom őket keresni személyesen is. Emlékeztetni fogom őket arra az ígéretükre, hogy az első felnőtt válogatott meccsükre tiszteletjegyet fognak nekem küldeni. Üzenem nekik, hogy dolgozzanak úgy, hogy az ifi válogatottság után ez is mihamarabb bekövetkezzen!”

Debreceni Sportcentrum Nonprofit Kft.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!