Birkózó olimpiai selejtező – Lőrincz villámgyőzelemmel kezdett

Nagybecskerek – Az olimpiai ezüstérmes Lőrincz Tamás imponáló győzelemmel kezdte meg szereplését a birkózók szerbiai Nagybecskereken zajló európai olimpiai kvalifikációs versenyén, s ezzel bejutott a nyolc közé a kötöttfogásúak 66 kilogrammos kategóriájában.

A háromszoros Európa-bajnok a finn Matias Lipasti ellen lépett szőnyegre a nyolcaddöntőben, s gyorsan igazolta a papírformát. Az összecsapás első percében Lőrincz szép derékra támadás után a szőnyegen kívülre dobta ellenfelét, amivel előbb 2-0-ra, majd a finnek elutasított reklamálása után 3-0-ra vezetett.

Lipasti addig sem fejtett ki igazán komoly ellenállás, egy perccel később pedig képtelen volt reagálni a magyar birkózó újabb derékra támadására, s mire felocsúdott már a hátán volt, majd Lőrincz jóvoltából pörgött egyet (9-0), s technikai tussal véget ért a mérkőzés.

A negyeddöntőben Lőrincz a francia Artak Margaryannal találkozik.

A pénteki napon összesen öt magyar érdekeltje van a versenynek, közülük azonban Dénes Mercédesz (53 kg) és Lukács Norbert (szabadfogás 65 kg) nagyon sima vereséget szenvedett, míg a kötöttfogású Knipli Csongor (59 kg) ugyan öt percig jól tartotta magát, végül 6-1-re kikapott a török Fatih Ucuncutól. Dénest az ukrán Julia Blahinya győzte le tussal, míg Lukácsot a világ- és Európa-bajnok örmény Devid Szafarjan verte alig egy perc alatt technikai tussal.

A szabadfogásúak 57 kilogrammos kategóriájában érdekelt Molnár József a román Andrei Dukov ellen kezd majd a nyolcaddöntőben.

A viadalon minden kategóriában két-két ötkarikás helyet osztanak ki, azaz a kvótához döntőbe kell jutni.

– MTI –További hírek a Sport kategóriából

Sporthírek