Bihar új földesurai

Akt.:
A február 13-i demonstráción
A február 13-i demonstráción - © Fotó: HBN archív
Hajdú-Bihar – A vesztes gazdák szerint évente 300 millió forint uniós támogatás a tét.

A hortobágyi legelőpályázaton vesztes bihari gazdák ügyészségi feljelentést tettek, mert szerintük két család jogilag vitatható módon jutott hozzá több mint 3 ezer hektár állami legelőterület bérleti jogához, Kismarjától Csökmőig.

A gazdák összeállították és eljuttatták a Naplóhoz is a szóban forgó két família családfáját, ami férj-feleség-fiú-meny-sógor-sógornő összetételű érdekcsoportokat jelenít meg név szerint, a csatolt melléklet pedig pályázati azonosító, elnyert terület és név lakcím szerint igazolja az abban foglaltakat. Több érintett település agrárbizottsági tagsága (így a furtaiak, a zsákaiak, a berettyóújfalusiak, a mezőpeterdiek és az egyekiek) írásban jelezték kifogásaikat a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara megyei elnökének, sőt a csalódott családi gazdálkodók már korábban levelet írtak Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszternek is.

A tárcavezető a Napló kérdésére úgy fogalmazott: a konkrét ügyekre adott válaszokkal meg kell várni az Orbán Viktor miniszterelnök által nemrégiben kezdeményezett Kehi-vizsgálat végét.

HBN-PA


Az államtitkár se biztatta őket
Debrecen – A hortobágyi legelőpályázatok vesztesei is ott ültek a Parlamentben.