Berettyóújfalu hírei

2019.02.22. 12:04

Szépül az újfalui piac, hosszabbodnak a bicikliutak

Berettyóújfalu - De a városközpont rehabilitációját sem hanyagolják el, és a fecskelakásokkal is jól haladnak. Friss hírcsokor Berettyóújfaluból.

Berettyóújfalu - De a városközpont rehabilitációját sem hanyagolják el, és a fecskelakásokkal is jól haladnak. Friss hírcsokor Berettyóújfaluból.

Helyben helyit

Infrastrukturálisan is megújul, valamint új vásárcsarnokkal és pavilonokkal bővül a piac. 70 millió forintból, több mint 400 négyzetméteres vásárcsarnokot építenek, amellyel a helyi termelőket kívánják segíteni. A város célja közelebb hozni a helyi termelőket, vásárlóikkal. Az átadás után egész évben használható piaca lesz a városnak.

Folytatódik a városközpont rehabilitációja

Jelenleg két lakótelepen folynak parkosítási munkálatok, valamint a Népliget átalakítása zajlik. A csónakázótó körül futópálya épül, az erdőben pedig egy kosárlabda pálya is helyet kap. A városi sportcsarnok felújítása már tavaly befejeződött, ez év őszére pedig a további épületek újulhatnak meg.

Tovább épülnek a bicikliutak

Folytatódik a Földesi utcai kerékpárút Csalogány és Béke utca közötti szakaszának építése. Továbbá új kerékpárút épül a Berettyó-laposon, valamint kerékpárút vezet majd a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskolától a Rákóczi utcán át a Csendes temetőig - közölte Muraközi István polgármester.

A fecskelakások is elkészülnek

Jól haladnak a hiányszakmákban munkát vállalók támogatását szolgáló lakások építési, felújítási munkái. A kórház területén épülő lakóházak várhatóan már március végére teljesen elkészülnek és további két helyszínen (a Kossuth és Honvéd utcán) is tavasszal fejeződnek be az átalakítások. Az első „fecskék” július elején költözhetnek, és két éven át ingyen használhatják az ingatlanokat.

KHSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!