Berettyóújfalu hírei

2018.06.15. 10:08

Kellemes beszélgetéssel telt a gyomtalanítás

Körösszakál - Több mint száz rózsatövet, virágágyásokat szabadítottak meg a burjánzó gaztól.

Körösszakál - Több mint száz rózsatövet, virágágyásokat szabadítottak meg a burjánzó gaztól.

A település nyugdíjasai már évek óta nagy szorgalommal gondozzák a település református templomának kertjében és közvetlenül az út mentén ültetett növényeket.

Pappné Sonka Katalin az elmúlt évben több mint száz rózsatövet ültetett el a templom bejáratához vezető út mentén és az első világháborús emlékmű köré. Tavasszal pedig a nyugdíjas asszonyok egynyári növényként legényrózsát (Zinnia) telepítettek az utcán a templom melletti kerítés mentén. A sok csapadék és a bőséges napfény kedvezett a virágos parkban a gyomok fejlődésének is. Ezért az asszonyok elhatározták, hogy megszabadítják a virágágyásokat a burjánzó gyomtól. Az asszonyok mialatt kapáltak, gyomtalanították a virágok környékét, egymással elbeszélgettek, kicserélték gondolataikat, megbeszélték a legújabb híreket. Akik a munkálatokban részt vettek: Guj Jánosné, Pappné Sonka Katalin, Máthé Dénesné, Puskás Tiborné, Szabó Lajosné, Mohácsi Krisztina és Sonka Imréné.

- Vmirjáncki József -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!