Helyi közélet

2015.09.19. 15:16

Harminc fotó a napi átlagunk a nyaraláson

Budapest - A szelfibot még nem terjedt el a magyar utazóknál, a hűtőmágnes örök kedvenc a szuvenírek között.

Budapest - A szelfibot még nem terjedt el a magyar utazóknál, a hűtőmágnes örök kedvenc a szuvenírek között.

Bár sokat fotózunk a nyaralás alatt, a képeket inkább csak a családdal, barátokkal osztjuk meg akkor is, ha valamelyik közösségi oldalra feltöltjük. A legújabb fotózási divateszközt, a szelfibotot a válaszadók mindössze négy százaléka használja, azonban kétszer ennyien (8 százalék ) tervezik az eszköz beszerzését. Az örömteli pihenésről minden negyedik magyar hűtőmágnessel tér haza.

Kétezer kép a rekord

Egy nem reprezentatív felmérésében a válaszok alapján a témákat tekintve mindenevők vagyunk, fotózzuk a tájat, a családot, a barátokat, az állatokat – ami éppen megtetszik. Lesifotókat ugyanakkor nem készítünk, mert azt etikátlannak tartjuk, bár azok a szerencsések (összesen 9 fő), akik találkoztak nyaralásuk alatt hírességgel, megörökítették a pillanatot. Az egyhetes nyaralás alatt átlagosan több mint 210 képet készítenek a magyarok, ami naponta 30 fotót jelent. Az extrém válaszok között az egy hét alatt 2000 fotót készítő válaszadó nyert – ezt a japán turisták is megirigyelnék. A megkérdezettek döntő többsége hoz haza valami szuvenírt, 35 százalék mindig, több mint a fele (53 százalék) pedig inkább külföldről vagy olyan helyről hoz emléket, ahol korábban még nem járt. A tárgyi emlékek többsége valami helyi jellegzetesség vagy finomság, esetleg az adott helyre emlékeztető tárgy, de még mindig jellemző a magyarokra a hűtőmágnesgyűjtés is – minden negyedik utazó ezzel tér haza.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában