Bár tűzgyújtási tilalom van, rengeteg helyre riasztották avartűz miatt a tűzoltókat

Akt.:
Bár tűzgyújtási tilalom van, rengeteg helyre riasztották avartűz miatt a tűzoltókat
© Fotó: Pixabay
Hajdú-Bihar – A lánglovagoknak nem a pihenésről szólt a vasárnap, a megye számos pontján kellett beavatkozniuk baleset és tüzek miatt. Ügyeleti hírek.

Vasárnap hajnalban öt körbála gyulladt meg Hajdúszoboszlón, az Erdő dűlőben. A lángok egy istállót is veszélyeztettek. A debreceni és a hajdúszoboszlói hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral fékezték meg a lángokat.

Kora reggel egy melléképület kapott lángra Hajdúdorogon, a Kórház utcában. A tüzet a hajdúnánási és a hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók oltották el. Az épületben hét kiskutya volt, akiket infrával melegítettek. Vélhetően elektromos meghibásodás okozta a tüzet. Az állatok a tűzben elpusztultak.

Vonat és egy terepjáró ütközött össze vasárnap reggel Mikepércsen. A terepjáró vezetője túl élte a balesetet, de a roncsba beszorult. A debreceni hivatásos tűzoltók feszítővágó berendezéssel szabadították ki a sérültet a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányításával. A mentőszolgálat a sérültet mentőhelikopterrel szállította kórházba. A terepjáró tíz kilogramm gombaölő szert szállított zsákokban. Három zsák megsérült, de nem jelentet veszélyt a környezetére.

Délelőtt Püspökladány külterületén foltokban a nádas égett, ezért riasztották a püspökladányi hivatásos tűzoltókat. Az egység egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a közel háromezer négyzetméteren égő tüzet.

Balmazújvároson, a Bolyai János utcában is nádas égett közel két hektáron. A tűz egy kisebb kerti hulladék tüzéből hatalmasodott el, melyet a hajdúböszörményi hivatásos és a balmazújvárosi önkormányzati tűzoltók fékeztek meg.

Kora délután két személyautó ütközött össze a debreceni Széchenyi utcában. A megyeszékhely hivatásos tűzoltóit riasztották, akik átvizsgálták a járműveket, majd áramtalanították azokat. A mentőszolgálat egy embert kórházba szállított.

Furta közelében az árok parton kétszáz négyzetméteren a száraz gaz lángolt. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Balmazújváros határában két hektáron lángolt foltokban a nádas és a száraz avar. A város önkormányzati egysége egy vízsugárral és kéziszerszámokkal fékezte meg a lángokat.

Kétszáz négyzetméternyi terület égett tegnap Sáp és Földes között, a püspökladányi hivatásos tűzoltók vonultak, akik egy vízsugárral oltották el a tüzet.

Görbeházán egy hektáron égett a nádas, a hajdúnánási hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat.
Hajdúnánáson ötszáz négyzetméteren keletkezett tűz, amelyet a város hivatásos tűzoltói fékeztek meg.
Bozótos és száraz gaz égett Hosszúpályiban, a Nyár utcában. A létavértesi önkormányzati és debreceni hivatásos tűzoltók oltották el az egy hektáros területet.

Hajdúhadházon, az Irinyi József utcában is tűz keletkezett. A hajdúböszörményi hivatásos tűzoltók avatkoztak be.

Négy személygépkocsi ütközött össze tegnap délután Debrecenben, a Szabó Kálmán utcában. A debreceni hivatásos tűzoltók átvizsgálták a járműveket és egy autót áramtalanítottak. A mentőszolgálat az egyik autó vezetőjét kórházba szállította.

Gáborjánban, a Korvin Ottó utcában háromszáz négyzetméteren a száraz avar égett az út menti árokban. A berettyóújfalui hivatásos tűzoltók egy vízsugárral fékezték meg a tüzet. Zsákára is a berettyóújfalui hivatásos tűzoltók vonultak. Nyolcszáz méter hosszan avar és nád égett, melyet a tűzoltók kéziszerszámokkal és egy vízsugárral fékeztek meg.

Késő délután a hajdúnánási hivatásos tűzoltókat riasztották ismét Görbeházára, ahol másfél hektáros területen lángolt a zsombékos bozótos. Egy vízsugárral és kéziszerszámokkal oltották el a tüzet.


Budapest - Újabb öt megyére terjesztették ki a tűzgyújtási tilalmat az illetékes hatóságok, így az március elsejétől már összesen 12 megyére érvényes - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) pénteken az MTI-vel. A tilalmat péntektől Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Nógrád és Sza...