szétoszlott remények

2020.06.30. 06:19

Idén már nem nyitnak ki a Broadway színházai

Idén már nem nyitnak ki a New York-i Broadway híres színházai – jelentette be hétfőn a teátrumok szövetsége a koronavírus-járványra hivatkozva. Korábban abban reménykedtek, hogy a színházak már szeptembertől újra játszhatnak.

People walk around the Broadway Theatre that Broadway productions have been suspended on March 12, 2020 in New York City. Amid the COVID19 (coronavirus) concerns and a ban on groups of 500 of people, a directive issued by New York State Andrew Cuomo, all of Broadway performances have been closed until April 12, 2020. President Charlotte St. Martin of the Broadway League issued statement stating that Broadway is committed to enrich and foster enrichment and to inspire all the while entertain its visitors. Additionally, the league is committed to protect all those who work in the industry. (Photo by

Forrás: AFP / NurPhoto

Fotó: John Lamparski

A színházi producereket és színháztulajdonosokat tömörítő szervezet szerint az előadások 2021 elején kezdődnek ismét. Thomas Schumacher, a szövetség elnöke közleményében arról írt, ennél hamarabb nem lehet biztonságosan játszani a teltházak előtt, ezerfős közönséggel, művészekkel és színházi dolgozókkal.

New York más nagy kulturális intézményei, köztük a Metropolitan Opera és a New York-i Filharmonikusok is lefújták minden előadásukat az év végéig.

A metropolisz korábban az amerikai koronavírus-járvány egyik súlyos gócpontja volt, de a fertőzöttek száma már jelentősen csökkent.

A város négylépcsős terv szerint akarja újraindítani az életet, ebben a művészetek és a szórakoztatóipari szektor az utolsó fázis lesz. Jelenleg a második fázisnál tartanak.

A Broadway fényei március 12-én aludtak ki, mikor Andrew Cuomo kormányzó betiltotta az 500 főnél népesebb közönséget vonzó rendezvényeket a járvány miatt.

A karantén miatt ezrek veszítették el munkájukat és dollármilliókra rúg a gazdasági veszteség is New Yorkban.

A Broadwayn jövő májusban mutatják be Hugh Jackman főszereplésével a The Music Man című új musicalt, amelynek premierjét a járvány előtt idén októberre tűzték ki.

Borítókép: Plakátok New York ikonikus utcájában 2020. március 12-én

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!