Bamakói túszdráma – Tiszteletbeli konzul: a terrortámadásnak lehet köze a párizsi merényletekhez

Akt.:
Budapest – A bamakói terrortámadásnak lehet köze a párizsi merényletekhez, egyelőre azonban nincs erre bizonyíték, meg kell várni, hogy kiderüljön, pontosan kik álltak az afrikai túszejtés mögött – jelentette ki Magyarország tiszteletbeli mali konzulja az M1 aktuális csatornán péntek délután.

Mamadou Sidibé elmondta, hogy mivel a terroristák afrikai akcentussal beszélték az angol nyelvet, feltételezések szerint nigériaiak lehettek, akik a Boko Haram szervezet tagjai.

A tiszteletbeli konzul úgy tudja, Maliban jelenleg nyolc magyar tartózkodik, közülük hatan katonák. Magyar turisták ritkán fordulnak meg az országban – tette hozzá.

Mamadou Sidibé kiemelte, hogy a terrortámadás helyszínéül szolgáló szálloda Bamako legnagyobbja. Egy ötcsillagos hotel, amely az üzleti központban helyezkedik el.

A tiszteletbeli konzul hangsúlyozta, hogy nemrég járt Bamakóban, és a várost biztonságosnak találta. A településen külföldiek szórakoztak, a terrortámadásnak nem volt előjele.

Magyarországnak Maliban nincs diplomáciai képviselete, csak tiszteletbeli konzulja, ő jelenleg Veszprémben van, ott érte el a tévécsatorna – hangzott el az M1 adásában.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy pénteki sajtótájékoztatón azt mondta, legutolsó információik szerint az áldozatok, túszok között nincsenek magyarok, információt, segítséget az algíri nagykövetségtől lehet kérni.

– MTI –
hirdetés