Balmazújvárosi Civil nap a balesetmegelőzés jegyében

Közlekedési szituációkat gyakorolhattak
Közlekedési szituációkat gyakorolhattak - © Fotó: Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság
Hajdú-Bihar – A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a Balmazújvárosi Baki Egyesület felkérésére – a Hajdúsági Hallgatókért és Civilekért Egyesülettel közösen – részt vett a Balmazújvárosi Civil Nap elnevezésű rendezvényen.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága 2014. május 31-én több száz érdeklődő részére balesetmegelőzési programokat biztosított a Balmazújvárosi Civil Napon.

Nagy sikere volt a bemutatott motoros szimulátornak, amelyen a résztvevők különböző közlekedési szituációkat gyakorolhattak biztonságos körülmények között. Sokan kipróbálták a részegséget szimuláló szemüveget is, mellyel józan körülmények között ismerkedhettek meg az ittas vezetés káros hatásaival. A program keretében az érdeklődők tájékoztatást kaptak a közlekedési szabályok aktuális módosításairól is.

A Balmazújvárosi Civil Napon sokan vettek részt, ezért a tervek szerint a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság a jövőben is részt fog venni ezen, illetve a hasonló jellegű a rendezvényeken.

– Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság –