Programkavalkád a színpadon

Programkavalkád a színpadon
© Fotó: Bánhegyi Zoltán
Balmazújváros – A Balmazújvárosi Kistérség Humán Szolgáltató Központ szervezésében a nyugdíjasok a korosztályukat.

Az ünnepség Hegedűs Péter polgármester gondolataival kezdődött, majd a főszereplők, az intézmény ellátottjai léptek a színpadra. Ők idős korban is megmutatták tehetségüket a különböző előadásokban. Elsőként a Liget színjátszó csoport a Jelenetek egy iskola életéből című darabot mutatta be. Majd az intézményvezető, Figéné Nádasdi Ágnes szívmelengető bölcsességeket hozott a színpadra egy idős fától. A szívmelengető gondolatok után az Őszikék csoport tagjai Megszorítások az idősek otthonában címmel adtak elő egy paródiát.

Ez után következtek a megható pillanatok, amikor a három, 90 éven felülit köszöntötték; a 90 éves Györfi Péterné Zsuzsannát, a 91 éves Csige Jánost és a 98 éves Németi Józsefné Balogh Erzsébetet.

A vastaps után a Szívárványcsoport előadásában a Gyermek volt minden óriás című táncbemutató következett. A tánc után a nevető izmokat mozgatták meg: Veres Sándor és felesége szórakoztatta a nézőket, amit a Ligetes szupernagyik – Pronto dance műsora követett. Zárásként ismét meghitt pillanatok következtek, az idősek klubjának házaspárjai közösen táncoltak.

Makula Rómeó és Csige Istvánné, a Balmazújváros Kulturájáért kitüntetettje, verssel színesítették a programkavalkádot. Nincs Idősek Napja sztárfellépő nélkül, 2018-ban Bódi Guszti és Margó énekeltette meg a közönséget.

– Bánhegyi Zoltán –


Balról jobbra: Burai Istvánné, Radócz Ferencné, Vincze Mihály, Szendi Péterné, Bukor Andrásné
Balmazújváros - Az idősek otthona számos programmal, zenés, irodalmi délutánnal, könyvbemutatóval színesítette a lakók életét. Ahogy Béresné Lőrincz Erzsébet, a Nefelejcs Idősek Otthona vezetője fogalmazott, nemcsak az idősek napját szánják az idősek ünneplésére, hanem próbálják az év minden napj...Balmazújváros.
HAON.HU


hirdetés