Balmazújváros hírei

2019.01.09. 12:13

Fő cél a munkahelyteremtés

Egyek - Számos beruházás kezdődik ebben az évben a Hortobágy melléki településen.

Egyek - Számos beruházás kezdődik ebben az évben a Hortobágy melléki településen.

2011-ben pályázott a település a szennyvíztisztító telep és a gerinchálózat korszerűsítésére, bővítésére. A munkálatok ez év tavaszán kezdődnek, a próbaüzem lezárása és az elszámolás 2021-re várható. Tíz év kell tehát egy ilyen jellegű fejlesztés megvalósításához - tájékoztatta a Naplót dr. Miluczky Attila polgármester, aki elmondta azt is, hogy a jelenlegi, a Hortobágyi Nemzeti Park területén lévő tisztító miatt a szolgáltatót évről-évre milliós bírsággal sújtják elavult technológiája miatt. A várt eredmény nem csak a környezetvédelem területén, hanem a településen a 100 százalékos kiépítettségű infrastruktúrában is realizálódik.

Ide is közel a BMW-gyár

Továbbra is fő cél a munkahelyteremtés. Ezen a téren vonzó lehet az ebben az évben átadásra kerülő 53 hektáros, minden infrastruktúrával ellátott ipari park, továbbá a helyben rendelkezésre álló nagyszámú munkaerő. A polgármester a Debrecenben épülő és működő BMW-gyár adta munkalehetőségekben is bízik, hiszen Egyekről gépjárművel 45 perc alatt érhető el a gyár, és ez még azon a távolságon belül van, ahol érezhető lesz majd a nagyberuházás pozitív hatása.

Az egyeki őstermelők, kereskedők portékáinak megjelenését, tehát a helyi gazdaság élénkülését várja az új piactól, amelyet az idén építenek meg. A 800 adagos közétkeztetésnek helyszínt biztosító éttermet is modernizálják. Immár három közbeszerzési eljárás után elkezdődhet az új, 24 férőhelyes bölcsőde építése. A késedelem miatt ebben a projektben érezhető leginkább az építőiparban tapasztalható áremelkedés. A megvalósítás érdekében a képviselőtestület a hitelfelvétel mellett döntött. A leginkább veszélyeztetett településrészeken elkezdődött a csapadék- és belvízelvezető rendszer építése.

HBN

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!