Balmazújváros hírei

2018.07.18. 16:39

A hétvégén megtartott Bakafesztivál margójára

Balmazújváros - Vegyes érzéseket kelthetett az elmúlt hétvége a résztvevőkben.

Balmazújváros - Vegyes érzéseket kelthetett az elmúlt hétvége a résztvevőkben.

A II. Bakafesztivál színes programja nem akármilyen élményeket adott a mintegy háromezer érdeklődőnek. A megnyitón többek között, amikor a mai katonákról beszélt dr. Ruszin Romulusz a Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár dandártábornok, akkor tapssal jutalmazta a hallgatóság a katonák elhivatottságát.

Néhány perccel később egy levelet olvastak fel a szervezők. Levél egy katonától, aki sosem térhetett haza. Ezt a levelet döbbent csend fogadta. Talán sokan még mindig a hatása alatt vannak…

A levél

„Drága Anyukám!

Nagyon várt válaszlapotokat ma kaptam meg kezeimhez. Nagy sokára jött. Ne várjatok most már tőlem levelet és ti se küldjetek. Az orosz itt valami nagyra készül, mi meg a végsőkig kitartunk. Erre esküdtünk meg. Küldtem haza november 14-én 105 pengőt, abból Ágikának vegyetek keszkenőt. Remélem, hogy Pista öcsém derekasan átveszi a helyemet a családban, neki a zsebórámat hagyom örökül. Neked Anyukám, csak az örökké élő szeretetemet és az utolsó mosolyomat tudom adni.

Nagyon szeretlek!

Istentelen hideg van. Itt ülök a géppuskám mellett és a kezem az üres csajkához fagy. Tudom, hogy mire ezt a lapot megkapod, addig én már nem fázom és elmúlik az éhségem is. Itt halunk meg.

Kérlek, ne haragudj rám!

Kezedet csókolja:

Hű fiad: Jóska”


[related-post post_id="3921808"]

[related-post post_id="3921332"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!