Helyi közélet

2014.10.03. 18:46

Elkészült a díszburkolás

Debrecen - Befejezték a díszkövek lerakását a Piac utcán, a Széchenyi és az Arany János utca között.

Debrecen - Befejezték a díszkövek lerakását a Piac utcán, a Széchenyi és az Arany János utca között.

A körülbelül 200 méter hosszú szakasz átadását eredetileg augusztus 20-ára, majd szeptemberre tervezték, de a közműkiváltások miatt elhúzódott a befejezés.

Az építők többnyire világos szürke díszköveket használtak, melyek közé itt-ott fekete díszcsíkokat illesztettek. A terület olyan jellegűvé vált mint a Széchenyi és a Bajcsy Zsilinszky utca közötti sétálóövezet, így a vendéglátóhelyek ott is nyithatnak teraszokat. Ugyanitt a szélső forgalmi sávból kerékpárút lett, melyet bordó színű díszkövekkel fedtek.

A Miklós utca és a Vásáry István utca közötti járdát kábelcsere miatt az E-On bontotta fel szeptember elején. Tőlük azt kérte az önkormányzat, hogy a helyreállítás során ne aszfaltot, hanem díszkövet alkalmazzanak. Mivel azonban az sokkal drágább, a projekthez a város is ad pénzt abból a 900 millió forintos keretből, melyet a 2-es villamos építése során keletkezett károk helyreállítására kaptak az államtól.

HBN-OCs

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában