manchester city

2020.07.02. 19:20

Guardiola: az biztos, hogy néhány játékost le kell cserélnünk

A Manchester City labdarúgócsapatát irányító Josep Guardiola szerint újjá kell építenie az együttest ahhoz, hogy a következő szezonban ismét harcban legyen a Premier League első helyéért.

Manchester City's Spanish manager Pep Guardiola reacts during the English Premier League football match between Chelsea and Manchester City at Stamford Bridge in London on June 25, 2020. - Cheslea won the match 2-1. Jurgen Klopp's legendary status at Anfield was secured on Thursday as he became the first Liverpool manager to win a league title in 30 years. (Photo by PAUL CHILDS / POOL / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No video emulation. Social media in-match use limited to 120 images. An additional 40 images may be used in extra time. No use in betting publications, games or single club/league/player publications. /

Forrás: AFP / POOL

Fotó: Paul Childs

A spanyol edző erről a bajnok Liverpool elleni, csütörtöki mérkőzést megelőző sajtótájékoztatón beszélt.

„Újjá kell építeni a csapatot. Ez a világ minden klubjánál megtörténik”

- fogalmazott Guardiola. Hozzátette, ezt mindenkinek el kell fogadnia, majd meg kell tenniük a szükséges lépéseket.

„Meg kell próbálnunk megtartani a mostani szintet. Nagyszerű játékosaink vannak, de amikor a szezon véget ér, megvizsgáljuk a lehetőségeket”

- egészítette ki a szakvezető.

A City azok után, hogy sorozatban kétszer lett angol bajnok, a mostani idényben már hét fordulóval az idény vége előtt át kellett adnia a képzeletbeli koronát a Liverpoolnak.

A manchesterieknél a brazil Fernandinhónak és az argentin Sergio Agüerónak a következő szezon végén lejár a szerződése, míg a spanyol David Silváról már korábban kiderült, a bajnokság befejeztével távozik.

„Nem tudom, Agüeróék hosszabbítanak-e, de az biztos, hogy néhány játékost le kell cserélnünk. Ez nem katasztrófa, hanem a futball része”

- fogalmazott Guardiola, akinek együttese még a Bajnokok Ligája augusztusi folytatásában is érdekelt lesz.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában