Szabolcs-Szatmár-Bereg

2008.06.21. 22:04

Fogyatékossággal élők napja Ibrányban

<p>Ibrány - Immár negyedik alkalommal rendezték meg a Fogyatékossággal élők napját megyénkben, amelyet ezúttal is a Szalmaszál Fogyatékos Embereket Segítő Szolgálat patronált. A pénteki találkozót Ibrányban tartották.</p>

A pénteki találkozót Ibrányban, az Ibrányi László Művelődési Központ belső udvarán tartották. A Fogyatékossággal élők napja része volt az „Ibrány 15 éve város” című rendezvénysorozatnak, Ibrány város önkormányzata ennek szellemében kiemelt támogatóként szerepelt e nemes rendezvényen.

A fogyatékossággal élő gyermekek remekül érezték magukat a gazdag programot kínáló napon. Senki sem maradt tánc nélkül, amikor az egyébként ibrányi Puskás Jucus dalai felcsendültek, többen együtt énekeltek a színpadon vele. Felléptek továbbá a Magdaléneum Fogyatékos Református Ápoló Gondozó Otthon lakói, a Szakolyi Ápoló Gondozó Otthon lakói, s a Rókahegyi Agapé Alapítvány. A finom ebédet követően délután a résztvevők megtekinthették a RIKE Amatőr Rocktársulatának könnyűzenei koktélját, az aranyos Lulu bohócot, majd ismét Jucus énekelt, s színpadra lépett Terus és Kálmány. A rendezvényen a gyerekek részére egész nap játéksarok volt, s számtalan manuális foglalkozáson próbálhatták ki kézügyességüket, így például volt gyöngyfűzés, papírhajtogatás, zsenília virágok készítése.

Kazai Béla

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!