„A Barca-játékosok olyanok, mint a cápák”

A Juventus védője, Chiellini is betalált egy hete
A Juventus védője, Chiellini is betalált egy hete - © Fotó: AFP
A katalánok ismét „csodát tennének” a labdarúgó Bajnokok Ligájában.

A nyolcaddöntőben történelmi fordítást bemutató Barcelona ezúttal is bízik a „csodában” – hogy 0–3-ról is továbbjut a Juventus ellen (M4 Sport, 20.45) –, míg a Bajnokok Ligája másik szerdai negyeddöntős mérkőzésén a Borussia Dortmund Monacóban próbálja ledolgozni az első meccsen összeszedett egygólos hátrányát (Sport1, 20.45).

A katalánok brazil támadója, Neymar biztos abban, hogy ezúttal is sikerül majd a bravúr, s ahogy a 16 között a PSG-t, úgy most az olasz bajnokot is elbúcsúztatják. A párizsiak 4–0-ra nyerték a hazai meccset, majd Barcelonában 6–1-es Barca-siker született.

– Hinnünk kell abban, hogy meg tudjuk csinálni – mondta a szerdai összecsapásról Neymar.

Egyszer sikerült, másodszor is sikerülhet. A maximumot kell nyújtanunk.

A harmadik Juventus-találat szerzője, Giorgio Chiellini látta, hogy a katalánok hogyan ejtették ki a PSG-t az előző körben, s óvatos a visszavágó előtt.

„Nagyon egységesnek kell lennünk, és nem szabad azt mutatnunk, hogy félünk. A Barcelona-játékosok olyanok, mint a cápák, ha megérzik a vérszagot, megesznek. Távol kell tartanunk őket a kapunktól, amennyire csak lehetséges” – fogalmazott a rutinos védő.

A másik szerdai visszavágónak drámai előzménye, hogy a Borussia Dortmund csapatbuszát bombatámadás érte múlt kedden, miközben a stadionba tartott, s az összecsapást végül egy nappal el kellett halasztani. Akkor a sokkból még csak ébredező Dortmund 3–2-re alulmaradt a francia listavezető Monacóval szemben, így most nagyon nehéz helyzetből várja a folytatást.

„A játékosaim amikor a pályán vannak, kevésbé gondolnak a történtekre. A szurkolóinkkal csodálatos a kapcsolatunk, az ilyen helyzetekben felülmúlhatatlanok” – fogalmazott a német tréner, Thomas Tuchel.
A rendkívül gólerős Monaco 32 forduló alatt 90 gólt szerzett a Ligue 1-ben, s még a triplázásra is van esélye, hiszen a BL mellett a Francia Kupában is versenyben van még.

MTI, HBN