Az összefogás jegyében táboroznak

Akt.:
Az összefogás jegyében táboroznak
Az összefogás jegyében táboroznak - © Fotó: Matey István
Debrecen – Maradandó élménnyel gazdagodnak a fiatalok.

– A mai felgyorsult világban egyre kevésbé figyelünk egymásra. Mindenki a saját problémájával van elfoglalva, pedig vannak olyan gyerekek, akik nagyon nehéz helyzetben vannak. Erre szerettük volna felhívni a figyelmet azzal az egyhetes tehetségkutató, tehetséggondozó, hagyományőrző táborral, melyet az összefogás eredményeként erdélyi és halápi gyerekek számára szerveztünk meg – fogalmazott Both Tibor szervező.

– Nem tudom szavakba önteni, milyen jó érzés, hogy itt lehetek – mondta a meghatódottságtól könnyes szemekkel a 15 éves Portik Arnold, amikor a Nagyerdei Stadionban kedvenc focistája, Nenad Novaković mezét megérintette. A gyergyóremetei fiú társával együtt privát „tárlatvezetésen” vehetett részt a májusban felavatott stadionban, mely a fülig érő mosolyok és a füves pálya szélén fekvő, felhőkben gyönyörködő tekintetek alapján mindenkinek elnyerte a tetszését.

Színes programok

Both Tibor hangsúlyozta: – A cél, hogy a tehetség felismerése és fejlesztése mellett maradandó élményt nyújtsunk a fiataloknak. Éppen ezért számos szabadidős programot szervezünk a számukra, így került sor a stadionlátogatásra is.

HBN–TZ

A teljes cikk a Napló szerdai számában olvasható.