Az Éva Presszó nyitva van! – Debreceni zenekar mozgatja meg a közönséget

Az Éva Presszó nyitva van! – Debreceni zenekar mozgatja meg a közönséget
© Fotó: Éva Presszó
Debrecen – Nem lehet egy stílusba beskatulyázni az Éva Presszó zenekart, melynek dalaiban többek között a pop, rock, jazz, reggae vagy blues is feltűnik. Nem véletlen: a csapat tagjai különböző zenekarokból érkeztek, mást hoztak magukkal.

– „PopUnderground” stílusban játszunk, amibe sok minden belefér. Most akusztikus koncertre is készülünk, ezzel még nagyobb a kavalkád – mondta Vigh Éva énekesnő.

Éva – kezdetben mobiltelefonra rögzített – dalaira a zenészek eleinte nem haraptak rá, ám idővel elértek Csatlós Pálhoz, aki elkészítette a Pauza című dal zenei alapját. Ez megtetszett az akkor közös zenekarban (Black Mood) játszó Takács Richárdnak, Vincze Krisztiánnak és Urhegyi Pálnak is. Hamar megtalálták a közös hangot, így 2015 januárjában már próbált az Éva Presszó, melyhez tavasszal Pesti Viki is csatlakozott. Koncertet koncert követett, és a közönségen túl a szakmai hozzáértők szimpátiáját is elnyerték. A 2015-ös Cseh Tamás Program egyik nyerteseként még többet tudnak a csapat fellendítésébe fektetni – két videoklipjük van eddig (a harmadik augusztusra várható), „Nyitva” című albumuk pedig pár hete jelent meg.
Dalszövegeiket az énekesnő egyik legkedvesebb barátja, Jónás Péter jegyzi. – Ő igen mély érzésű férfi, aki nagyon jól érzékeli a világot maga körül. Mindezt pedig ki tudja fejezni a szövegeken keresztül – mesélte Éva, hozzátéve: mivel nagyon hasonló gondolkodásúak és érzésűek, könnyen együtt tudnak dolgozni. Az Éva Presszó-dalok a hétköznapok kifordítottságáról szólnak: a jónak a rossz, a rossznak a jó oldalát mutatják meg. A jelentés és a mondanivaló mindig súllyal bír, amit a zene evez könnyedebb vizekre, akárcsak a Vitorláshajó című szerzeményükben.

HBN–VK


Az Éva Presszó pénteken 20.00-kor kezd a Dehir.hu színpadon.


Campus Fesztivál: a lényeg egy helyen!

Debrecen – Testközelből követjük nyomon az idei év legnagyobb debreceni buliját, a Campus Fesztivált. Beharangozók, hangulatjelentések, fotók és videók minden mennyiségben!









hirdetés