Helyi közélet

2013.03.27. 14:33

Mindenkinek jár a pihenés!

Debrecen - Hajdú-Bihar megyéből 10 ezer fő nyaralását biztosítja a program.

Debrecen - Hajdú-Bihar megyéből 10 ezer fő nyaralását biztosítja a program.A nagycsaládosoknak, a szociálisan hátrányos helyzetűeknek és a fogyatékkal élő embereknek a tavalyi évhez hasonlóan idén is meghirdették az Erzsébet-programot, melynek keretében a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány nyaralási lehetőséget nyújt azok számára, akiknek egyébként nincs erre lehetőségük.

– Az előző esztendőben 3 milliárd forintból 100 ezer fő (ebből 10 ezer hajdú-bihari) üdülését tudtuk biztosítani. A számokból is látszik, hogy Európa szerte ez az egyik legnagyobb szociális program. Ebben az évben szintén körülbelül 3 milliárd forint jut az üdültetésre, melyből remélhetőleg ugyanennyi embert tudunk üdültetni – fogalmazott Nagy Anna, az Erzsébet-program szóvivője, a szerdán tartott sajtótájékoztatón. Hangsúlyozta: A projekt állami támogatás nélkül valósul meg; ez az összeg az Erzsébet utalvány forgalmazásának jutalékából származik.

A szociális üdülési pályázatok benyújtási határideje március 22-ével lejárt. A nyugdíjasok, és nagycsaládosok fejenként átlagban 5000 forintért, a közfoglalkoztatottak 1000 forintért vehetnek részt az egy hetes nyaraláson. A nyertes pályázók hamarosan megkapják az Erzsébet-kártyájukat, amivel érdemes minél hamarabb lefoglalni a szállásokat.

Gyerekek táboroztatása

A program segítségével az általános táborok mellett, 40-féle tematikus tábort is szerveznek a gyerekeknek, van média-, sport-, kézműves- vagy néptánctábor, de olyan is, ami kifejezetten lisztérzékenyeknek szól. A díj a család jövedelméhez igazodva 1-2 ezer forint, illetve ha az egy főre eső jövedelem meghaladja a minimálbért, akkor tízezer forintot kell fizetni az egyhetes programért.

– A szülőknek nem kell aggódni a költőpénz miatt sem, hiszen a gyermeknek mindent biztosítunk – fűzte hozzá Nagy Anna. A táborokba április 8-ig interneten, (www.erzsebetprogram.hu), vagy a kormányablakon keresztül jelentkezhetnek. Az iskolák részére meghirdették a tavaszi és őszi 3 napos osztálykirándulás lehetőségét is. A tavaszi pályázta határideje már lejárt, az őszire azonban egészen nyár végéig várják az intézmények jelentkezését.

HBN–TZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában