Bulvár, celeb

2008.05.19. 19:30

A Blikk és a Story a legolvasottabb fizetős lapok

<p>A Blikk a legolvasottabb napi- a Story pedig a legkedveltebb hetilap a Szonda Ipsos és a GfK Hungária közös felmérése szerint.</p>

Mindkét újság egy-egy száma több mint egymillió emberhez jut el. A kutatásból az is kiderült, hogy az emberek leginkább hirdetési újságokat, illetve tv-magazinokat olvasnak.

A felmérés szerint egyetlen napilap van, amelyet egymilliónál is többen olvasnak, ez pedig a Blikk. Ezt követi az ingyenes Metró, erre átlagosan 650 ezer ember kíváncsi. A Népszabadság csaknem 400 ezer olvasót vonz naponta, a többi lapot pedig 300 ezren, vagy ennél kevesebben forgatják.

A hetilapokat már nagyobb példányszámban adják el, a fizetős újságok közül a legtöbben a Story-t vásárolják, hetente több mint 1,3 millióan. Emellett a Kiskegyed és a Nők Lapja is körülbelül egymillió emberhez jut el minden héten. A Színes RTV még 800 ezer olvasóval bír hetente, a Vasárnapi Blikk, a Vasárnap Reggel, a TVR Hét és a Best pedig 600 ezer körülivel.

A fizetős havilapok közül legtöbben - csaknem 350 ezren - a Kiskegyed Konyháját forgatják és 340, illetve 300 ezer ember vásárolja a Reader s Digest, illetve a National Geographic című kiadványt.

A tavaly október és idén március közötti időszak adatai szerint összességében a legtöbben hirdetési lapokat olvasnak, ezt követik a tv magazinok, a megyei és helyi napilapok és az általános női lapok.

A kutatás szerint egyetlen lap, az ingyenesen terjesztett Szuperinfó az, amelyik több mint hárommillió emberhez jut el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!