Magyarország

2012.09.04. 13:46

Dunaföldvári választás - Stabilitást ígér a független polgármesterjelölt

Szekszárd, szeptember 4., kedd (MTI) - Fontos, hogy Dunaföldváron csak teljesíthető programok induljanak el, amelyek a város pénzügyi stabilitását nem veszélyeztetik - mondta a dunaföldvári időközi polgármester-választáson független jelöltként induló MSZP-s politikus kedden Szekszárdon sajtótájékoztatón.

Szekszárd, szeptember 4., kedd (MTI) - Fontos, hogy Dunaföldváron csak teljesíthető programok induljanak el, amelyek a város pénzügyi stabilitását nem veszélyeztetik - mondta a dunaföldvári időközi polgármester-választáson független jelöltként induló MSZP-s politikus kedden Szekszárdon sajtótájékoztatón.Horváth Zsolt, aki az MSZP Tolna megyei elnökhelyettese és Dunaföldváron független önkormányzati képviselő, hangoztatta: fontosnak tartja azt is, hogy "egy városvezetés próbáljon meg a politikai csatározáson felülemelkedni, és a város működőképességét tartsa szem előtt".

Megválasztása esetén legfontosabb céljának a 2012-es év lezárását, a járások kialakításával, az oktatás átalakításával kapcsolatos változások higgadt levezénylését nevezte. "Bennem megvan a folyamatosság és a stabilitás, amitől ezek a változások a város működését nem fogják befolyásolni" - fogalmazott.

Fejlesztési tervei között elmaradt infrastrukturális beruházásokat, a dunaföldvári partfal megerősítését, a városi fürdő fejlesztését és az egészségügyi ellátás javítását említette meg.

Emlékeztetett arra, hogy 2010-ben szintén független jelöltként 37 szavazattal maradt alul a város július 11-én elhunyt polgármesterével szemben, képviselőnek ugyanakkor megválasztották.

Az MTI kérdésére - függetlenként való indulásában van-e szerepe annak, hogy az MSZP jelenlegi támogatottsága esetleg nem segítené megválasztását - azt válaszolta, hogy a Magyar Szocialista Párt be van ágyazódva a társadalomba.

"A statisztikák ma mutatnak valamit, de azt gondolom, hogy a statisztika nem biztos, hogy jó" - mondta a közvélemény-kutatásokra utalva.

Harangozó Tamás, az MSZP Tolna megyei elnöke a sajtótájékoztatón megjegyezte: a Fidesz az elmúlt két évben képtelen volt irányítani a várost, mert nem volt többsége a képviselő-testületben, amelynek jelenleg három fideszes és öt független tagja van.

Horváth Zsolt megválasztásával a testületben többséggel bíró polgármestere lenne a városnak - mondta.

Dunaföldváron azért tartanak időközi polgármester-választást szeptember 30-án, mert a korábbi városvezető, Keresztes Lajos (Fidesz-KDNP) 45 éves korában váratlanul elhunyt. A választáson ketten indulnak; a Fidesz-KDNP jelöltje Jákli Mihály helyi agármérnök, mezőgazdasági vállalkozó.

MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!