Sport

2015.01.04. 17:36

Megcsinálták! Döntőbe jutott a HTE

Hajdúböszörmény - Magabiztos, 9–4-es sikerüknek hála a böszörményi futsalos hölgyek játsszák az MK-finálét.

Hajdúböszörmény - Magabiztos, 9–4-es sikerüknek hála a böszörményi futsalos hölgyek játsszák az MK-finálét.

Hátránnyal érkezett a női Magyar Kupa elődöntőjének visszavágójára Győrbe a Hajdúböszörményi TE csapata szombaton, miután hazai pályán még december elején 4–3-ra kikapott. A böszörményiek tudták, nem a világ vége ez az egygólos hátrány, amelyet könnyedén le lehet dolgozni. Sőt, korábban az NB I-es pontvadászatban már legyőzte a HTE a Győrt idegenben, ami ugyancsak motiválhatta Simonyi András tanítványait.

Sima volt

Benkő Mónika adta meg az alaphangot, az ötödik percben szerzett vezetést a Hajdúböszörménynek. Vígh Renáta ugyan kiegyenlített a 14. minutumban, ám érkezett Vágó Fanny, aki nem sokkal a szünet előtt visszaszerezte a vezetést a vendégeknek, 2–1.

A második félidőben aztán felpörögtek a csapatok: újra egalizáltak a hazaiak, de a böszörményiek sem hagyták magukat. A frissen igazolt Tóth Gabriella és Szuh Erika is betalált, előbbi ráadásul kétszer, valamint Vágó is újra villant, vagyis a 32. percre már 6–2-re vezetett a Simonyi-alakulat. Ekkor Vígh csökkentette a hátrányt, azonban ezt újabb három böszörményi találat követte. A mérkőzést végül teljesen megérdemelten, 9–4-re nyerték meg a hajdúságiak, akik így 12–8-as összesítéssel bejutottak a Magyar Kupa fináléjába.

A HTE együtteséből Vágó Fanny négy gólig jutott, vagyis nagyban hozzájárult a sikerhez. – Taktikailag, csapategységben és a játék minden elemében felülmúltuk a bombaerős kerettel kiálló ellenfelet, és megérdemelten jutottunk a fináléba. Akár nagyobb is lehetett volna a különbség, ha az ETO kapusai nem védenek ilyen jól – nyilatkozta a futsalhungary.hu-nak a hetes mezben játszó gólvágó.

A másik elődöntős mérkőzés, az Astra–Tolna összecsapás vasárnap 18.30-kor kezdődik, az első találkozót 6–2-re az Astra nyerte, így minden bizonnyal ez az egylet lesz a HTE döntős ellenfele.

HBN

A tények

Árkád ETO-Hajdúböszörményi TE 4-9 (1-2)

Győr, Magvassy Mihály Sportcsarnok, vezette: Wittner

ETO: Oláh E. - Szórádi N., Demeter R., Újvári K., Vígh R. Csere: Pádár A., Jakab R., Kaján Zs., Nagy L., Diószegi F., András F., Csuti M., Bocsárdi E. Vezetőedző: Molnár Attila.

HTE: Torma L. - Pinczi A., Hummel-Smuczer A. E. - Tóth G., Vágó F. Csere: Czégény Zs., Benkő M., Vesszős M., Szuh E., Sebestény Gy., Halászi K., Sándor Z., Farkas É., Nagy Á. Vezetőedző: Simonyi András

Gól: Vigh R. (14., 33.), Demeter R. (22.), Újvári K. (39.), illetve Benkő M. (5.), Vágó F. (18., 25., 25., 34.), Tóth G. (23., 32.), Nagy Á. (36.), Halászi K. (40.)

Sárga lap: Kaján Zs. (35.), illetve Halászi K. (8.), Farkas É. (40.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!