Autós balhé Debrecenben: többszörös csonttörés lett a vita vége

A kép illusztráció
A kép illusztráció - © Fotó: Pixabay
Debrecen – A Debreceni Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat azzal a fiatal férfival szemben, aki az autójának ütköző jármű sofőrjét úgy megütötte, hogy több csontja is eltört – áll a Hajdú–Bihar Megyei Főügyészség közleményében.

Mint írják, a vádlott 2018. október 29-én a déli órákban autóval közlekedett Debrecenben, amely során kanyarodást hajtott végre. Eközben összeütközött a sértett által vezetett személygépjárművel.

Az autósok egy közeli útszakaszon félreálltak, és a járművekből kiszálltak. A vádlott ekkor odalépett a sértetthez, és egy alkalommal, ököllel, nagy erővel halántéktájon ütötte – tájékoztatott az ügyészség.

Közlésük szerint a bántalmazás következtében a sértett a bal szemhéjon zúzódásos sérülést, továbbá a bal oldali csontos szemüreg törését, bal oldali járomcsonttörést, valamint orrcsonttörést szenvedett el, mely sérülések 8 napon túl gyógyulóak, a gyógytartam ténylegesen négy-hat hét.

A Debreceni Járási Ügyészség a tettét beismerő vádlott ellen súlyos testi sértés bűntette miatt emelt vádat a Debreceni Járásbíróságon. A büntetővégzés meghozatalára irányuló vádiratában felfüggesztett börtönbüntetés kiszabására tett indítványt.