Magyarország

2008.03.01. 14:39

Gyurcsány - a népszavazással a jobboldal bukhat meg

<p>A miniszterelnök szerint a Fidesz kampánya bohócot csinál az emberekből, amikor azt mondja, hogy "ne fizessék be a vizitdíjat a jobb kezükkel, de adják oda a költségvetésből a bal kezükkel."</p>

Gyurcsány Ferenc szerint ez a demokrácia elárulása, hazugság szóval és tettel, elcsalása a jövőnek és egy felelős, szabad országnak. A kormányfő az MSZP szombati nagygyűlésén hozzátette: a népszavazás miatt nem a baloldal, hanem a jobboldal nagyobbik fele bukik majd meg.
Az MSZPelnöke hangsúlyozta: a népszavazás nem változtat a "világ rendjén" és március 10-én csak egy program áll majd az emberek előtt meg a saját lábán. "Az elmúlt két év jobboldali politikai ámokfutása a referendummal végre befejeződik, mi viszont csak most kezdjük el azt igazán, amit 2006-ban ígértünk" - fogalmazott a kormányfő, aki egy edzőmeccshez hasonlított a március 9-i népszavazást, ahol nem a fontos, hogy ki nyer, hanem hogy ki tanul belőle többet.
Gyurcsány kiemelte: erős Magyarországot ígérni erőfeszítés nélkül hazugság. A miniszterelnök szerint lehet választani: az ellenzék által ajánlott irígységet és gyávaságot, vagy a kormány lehetőségekkel, de erőfeszítésekkel teli új programját.
A kormányfő elmondta: tele van optimizmussal és bizakodással, mert a baloldal, az MSZP az elmúlt időszak minden korábbinál erősebb támadásai ellenére összezárt. A pártelnök-kormányfő kijelentette: a népszavazás nem vesz el semmit sem a kormánytól, sem tőle.
Orbán Viktorra és a Fidesz többi alapító és jelenlegi tagjára utalva Gyurcsány elmondta: elvesztettek mindent amit bennük csodálni lehetett a rendszerváltás idején és mára 300 forintért eladnák az országot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!