Autó - Motor

2018.09.09. 08:19

10 autós trükk, ami megkönnyíti és feldobja a mindennapokat

A statisztikák szerint egy átlagos amerikai több mint másfél órát tölt naponta vezetéssel, de Európában, sőt, itthon is bőven vannak olyanok, akiknek az autó szinte a második otthonuk. Ezért teljesen érthető, hogy utazás közben mindenki szeretné komfortosan érezni magát. A most következő tippek ebben nyújthatnak segítséget.

A statisztikák szerint egy átlagos amerikai több mint másfél órát tölt naponta vezetéssel, de Európában, sőt, itthon is bőven vannak olyanok, akiknek az autó szinte a második otthonuk. Ezért teljesen érthető, hogy utazás közben mindenki szeretné komfortosan érezni magát. A most következő tippek ebben nyújthatnak segítséget.

1. Jó, ha a rágcsálnivaló mindig kézre esik.

Ha egyedül kelsz útra, és menet közben nyúlnál valami nasiért, vigyél magaddal egy ehhez hasonló kosárkát. Nem fog zavarni, és kényelmesebb benne tárolni az ételt és az italt. Sőt, az autó tisztaságát is könnyebben meg lehet így óvni.

2. Helytakarékosság mindenek előtt.

Rengeteg helyet spórolhatsz meg az autódban, ha sima karabinereket teszel az ülés fejtámasza alá. Így az esernyőket, táskákat és a különböző szatyrokat is könnyedén elhelyezheted az utastérben, amik egyébként túl sok területet foglalnának el.

3. Ha gyerekekkel kelnél útra.

A kicsik hamar elunják magukat a hosszabb utakon, mivel nem tudják eléggé lefoglalni magukat. Ilyenkor jöhet jól pár mini tapadókorongos tároló, amiket a fürdőszobákban is használni szoktak. A gyerekek könnyen beletehetik a kisebb játékaikat és a ceruzáikat, így azok mindig kéznél lesznek.

4. Legyen mindig kéznél az apró.

Sokszor előfordul, hogy aprópénz után kell kutatnunk, ha éppen bevásárolni megyünk, vagy fizetős helyen parkolunk. Azért, hogy elkerüljük a hosszas expedíciót, amit az üléstámlák közé szorult érmék felkutatása miatt indítanánk, inkább tartsuk a pénzt henger alakú cukros dobozban. Ha lehet, legyen mindig kartávolságban.

5. Óvd a fejegységet a tolvajoktól.

Egy sima DVD-tartó is alkalmas arra, hogy parkolásnál elrejtsd az autóban található hifit. A tolvajok így valószínűleg meg sem próbálják majd feltörni a járművet.

6. Hajápoló = ragyogás.

Kocsimosás előtt érdemes némi kondicionálót tenni a vízbe. A legtöbb ilyen kozmetikum lanolint tartalmaz, ami fényessé teszi a karosszériát.

7. Kávéfilter, a tökéletes portalanító.

Nem hinné az ember, de ez jobb mint bármilyen portörlő kendő. Foszlásmentes anyagból készül, nem hagy nyomot, de a port remekül összeszedi, így mindig szalonképes lesz a műszerfal.

8. Mindig tiszta pohártartók.

Elég hozzá egy agyonhasznált zokni és egy műanyagpohár - pont ahogy a lenti képen is látható. Azért, hogy a folyamat még hatékonyabb legyen, érdemes befújni a zoknit némi ablaktisztítóval.

9. Lemosható filctollal nincs több bosszúság.

Még egy trükk azoknak, akik gyerkőccel indulnának hosszabb útra. A kicsiknek nyugodtan megengedhetjük, hogy szárazon vagy nedves kendővel letörölhető filccel firkáljanak az ablakra, aztán egy régi ronggyal később könnyedén leszedhetjük az egészet.

10. Szivárványszínű műszerfal - mert miért ne?

Garantáljuk, hogy feldobja kicsit a hangulatod, amikor hétfő reggel beszállsz az autóba. Ehhez a színkavalkádhoz elég néhány színes ragasztószalagot elhelyezni a kijelzők mögött.

Fotók és forrás: BrightSide


[related-post post_id="3974070"]

[related-post post_id="3972373"]

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!