Autó - Motor

2014.06.13. 15:20

Székesfehérvár Rallye: Tanulni és fejlődni

<strong>Még csak az idei évben kezdett együtt versenyezni Dankó András és Kaszás Milán, de már most úgy érzik, mintha ezer éve együtt mennének. A legutóbbi bükfürdői versenyen sajnos technikai probléma miatt kiállásra kényszerültek, de az biztos, hogy a murva szerelmesei lettek.

Még csak az idei évben kezdett együtt versenyezni Dankó András és Kaszás Milán, de már most úgy érzik, mintha ezer éve együtt mennének. A legutóbbi bükfürdői versenyen sajnos technikai probléma miatt kiállásra kényszerültek, de az biztos, hogy a murva szerelmesei lettek.

Bükfürdőn kalandoztatok, féltengelyt törtetek, kiestetek, de jól éreztétek magatokat. Ezek után mennyire várjátok már a Székesfehérvár Rallyet?

- Ahhoz képest, hogy újoncnak számítunk a ralis társadalomban, úgy érezzük nagyon hamar beilleszkedtünk. Ez a légkör számunkra nagyon is megfelel. Rendkívül jól éreztük magunkat Bükfürdőn is, annak ellenére, hogy sajnos a verseny felénél eltört a féltengelyünk. Pont akkor jöttünk bele, amikor fel kellett adni. De nem kesergünk, csak a fejlődésre és a tanulásra koncentrálunk ebben az évben.

Akkor gondolom, már nagyon várjátok a fehérvári futamot, hiszen már megint eltelt egy hónap versenyzés nélkül?

- Igen, tényleg nagyon várjuk már a hétvégi versenyt, de adódott kisebb probléma. Milán sajnos nem fog ráérni, úgyhogy nagyon gyorsan navigátor után kellett nézni. Ebben segített a Saxot felkészítő csapat, a Bakó Rally Team, akik Nagy Petit ajánlották. Biztos nagy segítség lesz számomra, hogy egy tapasztalt navigátor diktálja majd a tempót, úgyhogy úgy kell ezt az egészet most felfogni, hogy ezen a versenyen is tanulok majd valamit.

Nagyon élveztétek a murvás versenyt, viszont az R2 most aszfalton fog indulni. Mindegy, hogy melyik, vagy már van kedvenc egy aszfalt, egy murva futam után?

- Igen, Miskolcon megtapasztaltuk az aszfaltot, Bükfürdőn pedig egy rövid ideig a murvát, és azonnal eldőlt mindkettőnknél, hogy nagyon bírjuk a murvát. Ez pont nekünk való. Valahogy jobban magunkénak érezzük ezt a közeget. Persze majd meglátjuk egy Veszprém után, hogy változni fog-e a véleményünk, mert azért murva és murva között is van különbség.

Sokak számára ismeretlenek a pályák. Te, mint „újrakezdő” ismered a szakaszokat, illetve mit tudsz arról, hogy Nagy Peti navigált-e arrafelé?

- Még a Zsigulis korszakból valami rémlik, de úgy gondolom, simán be lehet minket oda kategorizálni, akik azt mondták, hogy nem igazán ismerik. Az „alkalmi” navigátoromról úgy tudom a tatabányai környéken már diktált, de biztosat majd akkor tudunk, ha már ott vagyunk. Peti azt mondta: „Meg fogjuk oldani”. Akkor biztos úgy is lesz, miért ne lenne úgy?!

Mi a mottód Andris erre a versenyre?

- Ismerkedés az autóval, és a pályával…és csinálni, amit Peti mond, és tanulni.

Szöveg és fotó: Tiba Anita

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!