Autó - Motor

2013.05.09. 09:51

Az Apple autóból is jobbat építene - állítják a sofőrök

A mai autóknak intelligens baleset-megelőző rendszerük, fényszórójuk, meg mindenféle kütyüjük van. A felhasználók szerint viszont az IT cégek ennél jobbat tudnának.

A mai autóknak intelligens baleset-megelőző rendszerük, fényszórójuk, meg mindenféle kütyüjük van. A felhasználók szerint viszont az IT cégek ennél jobbat tudnának. Konkrétan az Apple-t és a Google-t emelték ki, szerintük ez a két cég sokkal jobb autókat tudna gyártani a maiaknál. 1000 autótulajdonost kérdeztek meg Nagy-Britanniában és egyértelműen az Apple nyert 21%-al. A második a Google lett 19,8%-al. Ami fontos, hogy mindkét IT cég legyőzte a Volvo-t, ami mindig is a biztonságot helyezte előtérbe az autók megalkotásánál és a marketingkommunikációban is.

Az eredmény azért is nagyon különös, mert az Apple nem is igazán tett lépést az autók biztonsági rendszerének fejlesztése terén. Egyedül a Siri projekt van, ami kötődik az autókhoz. A Google viszont erőteljesen fejleszti az önjáró autóját, a Volvot pedig nem kell bemutatni. Pletyka szinten elterjedt, hogy az Apple korábbi ügyvezetője, Steve Jobs tervei között szerepelt egy Apple autó, de ezt soha senki sem erősítette meg. Úgy látszik az emberek annyira megbíznak az Apple technológiájában, hogy az általa gyártott autót is automatikusan a legjobbnak gondolnák. Ki tudja, talán a kutatás hatására belevág az Apple és jön az iCAR.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!