Autó - Motor

2013.01.13. 14:07

A 2013-as Nissan GT-R még keményebb

  ROLLE, Svájc (2013. január 10.) A Nissan ikonná vált, nagyteljesítményű zászlóshajó-modelljének 2013-as változata tökéletesebb reakciókkal, nagyobb stabilitással és még pontosabb vezethetőséggel érkezett meg Európába.

 

ROLLE, Svájc (2013. január 10.) A Nissan ikonná vált, nagyteljesítményű zászlóshajó-modelljének 2013-as változata tökéletesebb reakciókkal, nagyobb stabilitással és még pontosabb vezethetőséggel érkezett meg Európába.

A 2013-as 370Z mellett a GT-R alkotja a Nissan nagyteljesítményű modellkínálatának csúcsát.

A Nissan modellkínálatának élén is a legmagasabban helyezkedik el a GT-R az átdolgozott 550 LE-s, 3,8 l-es duplaturbós V6-os motorjával, amely a közepes és felső fordulatszám-tartományban jobb gázreakciót produkál. Módosították a lengéscsillapítókat, a rugókat és az első kereszt-stabilizátort is. Ennek eredménye a nagy sebesség melletti stabilitás és a tapadás-kihasználás javítása, a határozottabb nyomkövetés és a nagyobb vezetési élmény.

A 0-ról 100 km/h-ra történő gyorsulás időszükséglete 2,7 másodperc, ami 0,1 másodperccel rövidebb, mint a 2012-es autóé. Az átdolgozott modell a Nürburgringen is gyorsabb, 7 perc 19,1 másodperces köridőt ért el a híres német versenypályán.

Kazutoshi Mizuno, a GT-R konstruktőre szerint az autó az éles, mért körben 0,5 másodpercet vesztett a pályán haladó többi autó általi akadályoztatás miatt, s ezzel arra utalt, hogy a 2013-as GT-R 7 perc 18,6 másodperces köridőre képes. Ehhez képest a 2012-es GT-R körideje 7 perc 21 másodperc volt.

A GT-R mindig a Nissan legújabb technológiai megoldásait jeleníti meg, s a jelenlegi módosítások azokból a mérési adatokból származnak, amelyeket németországi Nürburgring pályán 2012-ben teljesített, igen erős versenyfutamokon nyertek.

A Nissan GT-R semmi máshoz nem hasonlítható négykerékhajtású szuper-sportcoupé, melynek megszakítatlan családfája négy évtizedre nyúlik vissza.

2009-ben a jelenlegi modell bemutatkozása a maga agresszív designjával és elsöprő teljesítményével viharos publicitást és rajongó méltatásokat eredményezett. Azóta évente kisebb frissítésen esett át.

Mostantól már megrendelhető a Nissan GT-R 2013-as modellévű változata.

 

(forrás: nissan.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!