Autó - Motor

2013.01.15. 11:30

2013 közepén jön a Kia Pro_Cee d GT és a Cee d GT

A két GT-t a Kia 1,6 literes közvetlen befecskendezéses (GDI), kettős beömlésű turbóval felszerelt benzinmotorja hajtja.

A két GT-t a Kia 1,6 literes közvetlen befecskendezéses (GDI), kettős beömlésű turbóval felszerelt benzinmotorja hajtja.

A csúcsteljesítmény 204 lóerő, ez 51 százalékkal több a szívó közvetlen befecskendezéses 1,6-osénál, a forgatónyomatéki maximum 265 Nm (ez 61 százalékos növekmény a szívómotoréhoz képest).

Az új motorhoz hatfokozatú kézikapcsolású sebességváltó csatlakozik, ezzel a GT-k mindössze 7,9 másodperc alatt gyorsulnak állásból 100 km/órára.

A megnövelt teljesítményhez átdolgozott futómű is tartozik, a GT-k sportosak, és kezes viselkedésűek.

A többi cee’d-étől eltérő a hűtőmaszk, mások a fényszórók, a lökhárítók és egyedi 18 colos alufelnik is vadítják a megjelenést. A féknyergek pirosak és a fényezések is különlegesek, a LED-es nappali fények nem csak a megjelenésnek tesznek jót, a biztonságot is növelik. A sportülések a Recaro-tól származnak, a pedálok taposófelülete alumínium, és a beltér egyéb felületei is különlegesek

A két GT változat sorozatgyártása 2013 májusában indul a Kia zsolnai üzemében, az első autók nyár elején érkeznek a kereskedőkhöz.

 

(forrás: kiamotors.hu)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!