Autó - Motor

2012.06.08. 09:06

Éjszakai Rallycross Fiesta a RabócsiRing szentélyében - Nyereményjáték

Villanyfényes Rallycross Közép-Európa bajnoki + OB IV. futam. Páros belépőket sorsolunk!

Villanyfényes Rallycross Közép-Európa bajnoki + OB IV. futam. Páros belépőket sorsolunk!

A Rallycross Közép Európa Bajnoki futam a CEZ (CENTRAL EUROPEAN ZONE), Európa második legnagyobb versenysorozata látogat el június 16-án, szombaton, a RabócsiRingre.

Magyarországon idén is a RabócsiRing ad otthont ennek a megmérettetésnek, mégpedig igen különleges körülmények között, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan a döntő futamokat éjszaka, villanyfényben rendezik meg, a külföldi versenyzők számára eddig új nyomvonalon.  Mindezek mellett a Short Track Quad Bajnokság III. futama is itt kerül megrendezésre, s a versenyre több mint 80 pilóta (70 rallycross, 10 quad) jelezte részvételi szándékát, hiszen számukra is egyedi és óriási élményt nyújt az éjszaki futam.

A sokszor több mint félezer lóerős gépcsodákat tömörítő SuperCars kategóriában több top pilóta is rajthoz áll majd. Itt lesz többek között a korábbi villanyfényes futam győztes és nem mellesleg Közép Európa Bajnok pokolian gyors, osztrák Alois Höller egy brutális Ford Focus WRC- volánja mögött, az osztrák Ekker Tristan (VW Polo) és a lengyel Łukasz Kabaciński.(Mitsubishi EVO. VIII.). A hazai kedvencek között is elég kiélezett küzdelem várható, hiszen a bajnokságot jelenleg a többszörös Magyar és Zóna bajnok Harsányi Zoltán (Mitsubishi EVO. VI.) vezeti hat ponttal a tavalyi Autocross Európa Bajnok Kárai Tamás (Skoda Fabia) előtt, de a visszatérő Mózer Attila a tavalyi Révész Skodával is bizonyítani akar. Nem szabad elfeledkezni a tavalyi dobogós, az Európa Bajnokságon kiválóan szereplő Vass Zoliról (Mitsubishi Lancer Evo), itt lesz még a nyolcszoros Magyar Bajnok Kotán Péter (Ford Escort Cosworth), Vnoucsek Laci az új Evoval, a visszatérő Varga Szilárd (Mitsubishi Lancer Evo) és Pallag-Bozsák Csaba (Ford Focus) is.

A Super1600-as, azaz a „zümmögő méhkas” kategória is kilincsre menő csatákat ígér, bár a bajnokságot vezető Majerszky Gabi érkezése bizonytalan, a kategória legnagyobb esélyese, az osztrák Európa Bajnokságon is jól szereplő Klaus Freudenthaler (Skoda Fabia), és itt lesz még a csehek kiválósága Josef Susta (Skoda Fabia) is. A Máriapócsi pálya a hazai kedvenceknek kedvez, így Ország Zsolt is méltán pályázhat a dobogóra, de Bánkuti Gábor „Junior” (Peugeot) is esélyes lehet, aki nagyon peches ebben az évben, de ez meghozhatja a várt sikert

A SuperNational lehet a nézők új kedvence, mivel ez lesz a Zóna verseny legnépesebb kategóriája, itt lesz az Európa Bajnok Roman Castoral (Opel Astra), akinek skalpjára többek között a magyar kedvenc Lajos Gyula „Luigi” (Seat Ibiza) is pályázik, kettőjük csatáját pedig biztosan nem hagyja szó nélkül a tavalyi Zóna verseny dobogósa Tomáš Hurt (Citroen C2) sem.

A Magyar Kupa mezőnyében Csirmaz Brúnó (Honda Civic) a fiatal tehetség ezúttal is a futamgyőzelemre törekszik, mint ahogy a tavalyi Zóna versenyen is sikerült, itt lesz még az ifjú titán, Kovács Marcell (Suzuki Swift), valamint a bajnokság éllovasa Csendes Zsolt az Ople Asconával.

De rajtuk kívül az amatőr versenysorozat futamai is nagy csatákkal kecsegtetnek, hiszen a magyar versenyzőkön kívül osztrák, szlovák és román pilóták is harcba szállnak. Ezúttal a legnépesebb kategóriának a DIV II kétkerék bizonyul, ahonnan a Húsvétkor már debütáló versenyzők sem hiányozhatnak.

Biztosan feledhetetlen élmény nyújt majd a nézőknek az éjszakában a versenygépek méteres lángcsóvái és a vörösen izzó keréktárcsák látványa, de a pilótáktól is extra felkészülést igényel ez a megméretetés, már csak azért is, mint tudjuk a Rallycross versenyautókon nincs világítás.

Idén másodjára látogat el hozzánk a Short Track Bajnokság. Kazár Miki, a címvédő Benes Laci, a profi küzdőharcos Kunkli Tivadar és Tóth Demeter is sokat készülnek erre a megméretetésre, és a harmadik futamban, az éjszakában bizonyíthatnak.

A döntők 22: 30-tól kezdődnek, az éjszakai programot pedig lélegzetelállító magyar harcos akrobatikus motoros show színesíti, az éjféli befejezést követően pedig egy hajnalig tartó Dj Party veszi kezdetét, a nagy népszerűségnek örvendő Hell teraszon.

 

Páros belépőt nyertek:

• Csehovics Attila (attilacseho@...)

• Marosvölgyi Mariann (mv.mariann@...)

• Radó Zsolt (zsolt.rado@...)

• Vedrán Béla (vedranbela@...)

• Rácz Ambrus (ambu16@...)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a haon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!